УДРУЖЕЊЕ СВЕТИ САВА објавило НОВИ списак дилера: Излепили Лазаревац!

0

Чланови удружења “Свети Сава” поново су облепили читав Лазаревац плакатима са именима људи за које они тврде да су нарко дилери.

Укупно је 13 нових људи на списку, од укупно 140 имена, колико су у последњих десетак година објавили.

Наиме, активисти овог удружења годинама лепе плакате са фотографијама и именима локалних, како они кажу, наркодилера, или деле брошуре са њиховим подацима поред киоска и на другим прометним местима.

“Удружење грађана “Свети Сава” се на овај корак, објављивања новог списка, одлучило због ужасне ситуације у општини Лазаревац када је у питању продаја кокаина. На овом списку се налазе имена наркодилера, који се и даље баве овом прљавом работом, али и они који први пут излазе из анонимости” наводи се у саопштењу удружења.

Додаје се, како на новом списку није ни три одсто од укупног броја дилера на територији Лазаревца.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Подсећамо грађане да у удружењу имамо преко 60 оперативаца и бораца, који су спремни на све врсте обрачуна са овим фукарама, али и неколико стотина оних, од којих добијамо правовремене информације. Њих проверавамо из више извора, а затим их предајемо часним полицајцима” пише у саопштењу.

Из удружења наводе да је наведеним особама “џабе да се крију”.

“Џабе се крију иза маске успешних људи, трговаца, занатлија… Овим путем поручујемо и да се нико неће извући и да ћемо се борити за нашу децу и наш град. Kако радили, тако нам Бог помогао! Живела Србија! – пише, између осталог, у саопштењу удружења.” наводи се у саопштењу.

По проценама чланова овог удружења, у Лазаревцу има око 1.000 нарко-дилера, иако овај број није потврдио ниједан надлежни орган.

Прочитајте још:  Лазаревац: Док радници комуналног гладују „командант“ и екипа попили 14.570 кафа и пићенца вредних 23.000 евра!

Свакодневно добијају претње

Иначе, након сваког објављивања списка дилера чланови удружења добијају претње, узнемиријуће позиве и слично, због чега позивају полицију да их заштити у борби против дроге.

– Лазаревац је мали град у којем ништа не може да се сакрије, а што је још важније, родитељи деце која конзумирају дрогу или су то радила, имају безгранично поверење у нас. У почетку наше борбе, нарко-дилери су нам се одупирали на разне начине, па чак и физички. Велики број њих имао је “своје” људе у полицији. У последње време је у лазаревачку полицију дошло неколико нових људи који желе да се боре, који подржавају оно што радимо – прича један од чланова удружења.

Траже полицијску станицу прве категорије

Чланови удружења, апелују на целокупну јавност и траже да се Лазаревцу врати “полицијска станица прве категорије”. То би, објашњавају, значило да би у склопу ње, постојало посебно одељење за борбу против наркотика, а самим тим и већи број специјализованих полицајаца и инспектора који би се бавили сузбијањем дрога на овој територији.

Удружење Свети Сава је основано 2013. године. Броји око 40 чланова, грађана који су се сами окупили како би се изборили са пошасти наркотика у граду у којем живе. У Удружењу је и четворо бивших зависника.

Информер

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *