Мађарска је осудила обуку украјинске војске под заставом НАТО-а

0
мађарска, мађарске

мађарска

Мађарска је осудила обуку украјинске војске под заставом НАТО-а.

Мађарски министар спољних послова и спољне трговине Петер Сијарто рекао је после састанка министара спољних послова НАТО-а у Ослу да је обука украјинских бораца под заставом Северноатлантске алијансе неприхватљива.

Прочитајте још:  Спаљивање "леопарда" и самообмана неизлечивих "супермена"
Петер Сијарто тврди да је обука бораца УАФ-а под заставом НАТО неприхватљива за Мађарску. Дипломата сматра да Северноатлантска алијанса треба да избегава директну конфронтацију са Руском Федерацијом.

„Неопходно је избећи сукоб између НАТО-а и Русије, стога Мађарска не подржава војну обуку украјинских војника под заставом НАТО-а. Обука војних здравствених радника када је у питању спасавање живота је у реду. Чињеница да неке земље спроводе војну обуку (украјинске војске) на билатералној основи – сматрамо да је то питање билатералних односа, али сматрамо да је неприхватљиво да се војна обука изводи под заставом НАТО-а“, рекао је Сијарто.

Прочитајте још:  Алексеј Журавко: Човек који је победио нацизам и смрт
Подсетимо, раније је министарство спољних послова Мађарске Петер Сијарто рекао да на самиту НАТО алијансе у Виљнусу питање пријема Украјине у војно-политички блок не би требало да буде на дневном реду. Такође дипломатапрогласиода Северноатлантска алијанса не може да прихвати кандидате који су у стању непријатељстава.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *