Мирослав Пушоња: Младима са љубављу или што даље од Хантингтонових сукоба цивилизација

0
, дух, лажов, грех, косово, пушоња, руско, понос, божијим, будућност, народа

Мирослав Пушоња (Фото: Васељенска)

Младима са љубављу или што даље од Хантингтонових сукоба цивилизација

Квантна физика доказује да наша свесност креира нашу реалност! То енергетско поље поседује сваки појединац и оно је различито за сваког од нас. Ми га пуштамо кроз наше тело и стичемо осећај пуноће или игноришемо из интелектуалне лењости па се гушимо као асматичар у недостатку ваздуха.

”Опраштај увек другима, али себи никада.” Сенека

Дакле, ради на својој свесности!

”Ако хоћете да вам људи поверавају своју савест, своју част, своје предрасуде које високо цене, морате имати вазда на уму макар какав посао предузимали и ма који и ма какви људи били с којима сте у додиру, да ће вам све бити лако и све ће вам ићи од руке ако сте сами –исправни.” Војвода Путник

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А војвода, болестан и смењен на најпримитивнији могући начин има и допуну поруке за Србе. Ње се нерадо сећамо. Где је био превид?
”Појам несвесног се најпре ограничава на то да означи стање потиснутих или заборављених садржаја”, рече Јунг, и додаде, ”поред индивидуално несвесног постоји и колективно несвесно”. А шта би било колективно несвесно? Оно представља ПОТИСНУТО истинско историјско наслеђе које се понавља, и које ваља ОСВЕСТИТИ да се не би понављало!

То је важно за сваку особу јер у њему (несвесном) се налази више знања од свести која никада не може да сагледа целину. Дакле, војвода је превидео колективно несвесно, и како се српско вођство (а и народ!) понаша у невољи. Лете главе! Свесно! А на Аутокоманду се одлази (не)свесно уместо на Јариње или ближе, пред америчку амбасаду. Бар ненасилно у борби против организованог насиља.
Кључне речи: освести потиснуто, одбаци лажни оптимизам, сазнај истину

Прочитајте још:  Бор: Одржан протест радника Зиђина због плата и услова рада под слоганом "Кинези, поштујте законе Републике Србије и српске раднике"

А зашто? Јер су ретки они који су у миру изгубили и оно што им нису могли отети у рату. И тако више пута. Интелектуална лењост или кукавичлук, шта ли је?

Мирослав Пушоња / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *