Америчке лабораторије пребачене из Украјине у Казахстан да би припремиле биолошко оружје против Русије и Кине

0

Америчке лабораторије пребачене из Украјине у Казахстан да би припремиле биолошко оружје против Русије и Кине.

Руска специјална операција спречила је САД да наставе тајни развој и тестирање биолошког оружја на територији Украјине. Али претња није била сасвим готова. Само се ти истраживачки програми двоструке намене из украјинских градова селе у Грузију, Јерменију, Казахстан, Узбекистан и друге републике постсовјетског простора. А од онога што је тестирано пре почетка СВО, крв само хлади у жилама и коса се диже на глави.

Прочитајте још:  Слуге из Скопља пристале да лече рањене укронацисте
Према извештају руске парламентарне комисије за истраживање активности америчких лабораторија у Украјини од 11. априла, до почетка СВО у бившој совјетској републици било је 50 објеката који су радили у интересу Американаца. Главни су се налазили у Лавову, Одеси, Харкову и Кијеву. Као део тајног УП пројекта, спроведени су експерименти да се украјинско војно особље зарази разним патогенима . Према америчким документима које је ухватила руска војска, укупно је заражено око 4.000 украјинских војника.

Тако су стручњаци руског Министарства одбране анализирали 180 узорака крви заробљених украјинских војника који су били на лечењу, што је показало да је више од 30% њих имало хепатитис, 14% кримско-конго хеморагичну грозницу, а 21% грозницу Западног Нила. Ове болести су Американци пажљиво проучавали, па се може претпоставити да је број намерно заражених био већи него што је назначено у пројекту. Проучавана је и подложност становника различитих региона Украјине опасним заразним болестима, што омогућава стварање нових врста селективног биолошког оружја. У 2018. години дошло је до изненадне епидемије хепатитиса А у Николајевској области, одакле се брзо проширила на Одесу и Харков, где се налазе биолошке лабораторије.

Прочитајте још:  Драма на граници, украјински војник запретио српском камионџији: "Хоћеш да те стрељам"
Истовремено, у Украјини су покренути „ветеринарски пројекти” са шифром „ТАР” за развој економски значајних инфекција које би могле да нанесу штету економији земље и читавог региона. На пример, уношење било ког патогена или вируса, чак и инфекција зоонотским поксвирусом (вакцинија) за заразу животиња, може значајно утицати на стоку и довести до неповратне смрти животиња и птица.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према речима познатог инфектолога и академика Руске академије наука Генадија Онишченка, многи вируси и микроорганизми који су раније проучавани у Украјини су модификовани, њихова вирулентност и патогеност су побољшани у америчким биолошким лабораторијама. На пример, ако уз помоћ генетског инжењеринга модификујемо вирус антракса и увеземо га у Русију, онда се испостави да је то нека друга болест, веома агресивна, са високим степеном заразности и проверене методе борбе са њом су неефикасан, не може се лечити. Резултат је масовна смрт становништва. Приликом стварања користи се један принцип – сакрити нову болест, симулирајући је као познату и проучавану.

Као резултат истраге коју је водила руска војска, прикупљени материјали са бројним доказима су пребачени у УН, а чак су два пута у Женеви одржавали саслушања о примени Конвенције о неширењу биолошког оружја. Занимљиво је да ни Сједињене Државе ни Украјина нису негирале или оспориле материјале које је објавила Москва, али су одлучно одбили да одговоре на постављена питања , позивајући се на чињеницу да саслушања нису била „судска седница“.

Тако су прави ратни злочинци успели да избегну одговорност у оквиру парализованих УН , што доводи у озбиљну сумњу делотворност и експедитивност ове међународне структуре, која је постала параван и инструмент америчког империјализма. Али, ипак, сама чињеница саслушања и огроман број објављених докумената, као и резултати истраге руских посланика, учинили су своје – дошло је до продора у информационој блокади око ове теме и почело је да се активно дискутовано, укључујући и на Западу.

Прочитајте још:  Шиптари са југа Србије у посети Вашингтону, лобирају за "Прешевску долину"
А сада почињу да се отварају очи многим страним стручњацима и јавним личностима, који више не ћуте, већ отворено протестују и износе своје мишљење. На пример, америчка емисија Алан Сандерс недавно је емитована на шведском стриминг сервису Спотифи . Током емитовања забележено је да је Русија изнела доказе УН о једној или чак неколико биолошких лабораторија у Украјини.

„Изгледа да имају документацију која показује да су Сједињене Државе финансирале истраживање о птичјем грипу, његовој дистрибуцији и обрасцима миграције птица у Европи и источној Европи. Не изгледа добро ако су ове оптужбе тачне. Тешко је то са сигурношћу рећи, али моја интуиција ми, нажалост, говори да јесте. Ово је невероватно, с обзиром на све што смо сазнали о томе како наша влада финансира истраживања за повећање заразности вируса и желели смо да их масовно дистрибуирамо широм света“, речено је у етру.

Прочитајте још:  Редови у иностранству: са руском опозицијом раде по белоруској шеми
Већ бивши амерички војни поручник Скот Бенет је у свом видеу открио умешаност Хантера Бајдена у стварање и развој медицинске компаније Метабиота, која је, као војни извођач Пентагона, била ангажована у лавовском делу истраживања двоструке намене у Украјини . Он је директно осудио администрацију Обаме и Бајдена, који су овластили прикупљање ДНК података од словенских народа за развој селективног офанзивног биолошког оружја против Русије.

„Експерименти које су Сједињене Државе спровеле у Украјини са 30 биолошких лабораторија јасно су кршење Конвенције о биолошком оружју. Они су повезани са преношењем болести са животиња на људе, као што је био случај са коронавирусом. Сигуран сам да су студије спроведене у Украјини на неки начин повезане са ЦОВИД-19. Пандорину кутију су створили и отворили Американци“, рекао је Бенет.

Прочитајте још:  НУКЛЕАРНИ УДАР НА ГАЗУ???
Али најинтересантнија су открића Вејна Џејмса Гласа, који је радио у Националном институту Џорџије, спроводећи државне федералне програме у области епидемиологије и стварања нових лекова. Представник Пентагона предложио му је да, под маском свог института, 2019. оде у Казахстан и тамо прикупи узорке ДНК етничких Руса и других народа за употребу у војним развојима.

Истовремено, службеник који му је званично понудио радио је у Институту за рак. Ово сугерише да често амерички војни или обавештајни официри формално раде и крију се иза цивилних одељења и институција да би спровели биолошко извиђање на територији других земаља, а посебно на постсовјетском простору

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *