Шести дан потпуне окупације севера Косова и Метохије

0

Звечан, Косово и Метохија (Фото: Весна Веизовић)

Шести дан протеста испред српских општина на северу Косова и Метохије.

Тужна слика Срба који нити имају подршку режима, нити народа у Србији. Сами против читавог света на ивици да остану без свега.

“Ово је потпуна окупација. Ја не могу да схватим зашто је ово Вучић дозволио, зашто нас је довео у овај положај. Ово је браник, ове српске општине, ово је био тај браник српства на Косову и сада ни тога нема”, каже за Васељенску један од људи који су овде већ шести дан. Он наводи да људи већ масовно причају о одласку јер не виде други излаз из ове ситуације.

Звечан, Косово и Метохија (Фото: Весна Веизовић)

“Нећу да ми председник општине буде Албанац. Чули сте Куртија Он је неке спискове изнео, па сутра ће свако ко им се не свиђа бити на списку. Знамо ми за многе спискове које они праве. И сад ја треба да верујем њима и њиховој полицији. Људи па ово је прогон, застрашивање, ово је тиха олуја а Србија ћути.”

Окупљени ретко разговарају са новинарима. По неку реченицу и моле да се не објављује ни њихово име а посебно не фотографија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Страх међу Србима је све приметнији и то не само од албанских сепаратиста него и од саме Српске листе.

Госпођа која каже да долази у смену наводи да не сме да говори да не би добила отказ јер им је шеф наредио да са новинарима не разговарају.

У локалној кафани са опрезом причају пред незнанцима. Кажу да има пуно страних новинара и оних непријатељски настројених према њима, па не желе да заврше на Куртијевом списку за одстрел.

Прочитајте још:  Како је манастир првог српског светитеља постао албански

Али у једном сви су сложни како ће се ово завршити немају ни најмању представу. Већина само понавља: Још једна издаја, шта друго.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *