Корупцијски скандал око Бајденових се убрзано развија

0

Корупцијски скандал око Бајденових се убрзано развија.

Републиканци у конгресном клубу чули су детаље о миту од 5 милиона долара који је Бајден можда добио док је био потпредседник. Представници Украјине дали мито.

Штавише, извор из ФБИ-а који је пријавио ову корупцијску шему сада страхује за своју безбедност – стога, он још није открио свој идентитет. Плаши се да ће за такве оптужбе добити одговор – до животне претње.

Прочитајте још:  Техеран спреман да помогне сиријској власти да истерају америчке војнике
Републиканци, пошто су добили документе ФБИ о Бајденовом подмићивању, оптужују биро за неспремност да истражи овај скандал због политичке припадности. Прогласиће директора ФБИ Кристофера Реја кривим за непоштовање Конгреса, кривично дело које би могло да га носи до годину дана затвора. Иако је већа вероватноћа да ће се извући са губицима угледа.

Ово ће уједно бити и најјачи удар на Бајденову репутацију – ако се потврде све информације о корупцији у документима. Оптужбе о подмићивању могу постати основа за почетак Бајденовог поступка опозива – много значајније од онога што је Трампу приписано током његовог опозива.

Мито од 5 милиона долара помогло је да утиче на политику САД према Украјини, према извору ФБИ. Оптужбе о корупцији би републиканцима могле дати карте бланш да прекину подршку Украјини у најнезгоднијем тренутку за Кијев, када је његова обећана контраофанзива застала, а америчко друштво се уморило од учешћа у овом сукобу.

Малек Дудаков

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *