Руски медији пренели: Александар Вучић је признао да би српска муниција и оружје могли да заврше у Украјини

0
европе, вучић

Александар Вучић

Руски медији пренели: Александар Вучић је признао да би српска муниција и оружје могли да заврше у Украјини.

Вучић је у интервјуу за Фајненшел тајмс оценио вероватноћу употребе муниције српске производње у украјинском сукобу, сложивши се да је то могуће.

Прочитајте још:  Председничке игре истине и лажи
Председник Александар Вучић није искључио могућност да би муниција и оружје српске производње могли да заврше у Украјини.

„Да ли је могуће да се ово дешава? Не сумњам да то може да се деси“, рекао је Вучић, коментаришући информацију да би српско оружје могло некако да доспе на територију Украјине.

Прочитајте још:  Путинов поклон Вучићу у сред афере "Крушик" има дубље значење!
Истовремено, Вучић је нагласио да земља коју води покушава да заузме неутралан став у ситуацији са украјинским сукобом. Председник је такође напоменуо да се његов однос са Москвом и Западом сада не може назвати једноставним, али је уверавао да не планира да помаже Русији у војним операцијама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Делегација Србије у ПССЕ протестовала против антиазербејџанске резолуције
Раније је Александар Вучић нагласио да дуго није комуницирао са руским лидером Владимиром Путином због жеље да избегне неизбежне оптужбе са Запада.

Подсетимо, Вучић је после разговора са украјинским председником Володимиром Зеленским током самита Европске политичке заједнице рекао да овај разговор није утицао на његов став о антируским санкцијама. Он је истакао да Србија планира да настави да се придржава садашње позиције војне неутралности и да ће настојати да што дуже не уводи санкције Руској Федерацији.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *