Шолц одлучио да забрани „Алтернативу за Немачку“

0
канцелар шолц

канцелар Олаф Шолц

Шолц одлучио да забрани „Алтернативу за Немачку“.

Прочитајте још:  Како су се п(р)ојавила проруска осећања источних Немаца?
Немачки институт за људска права закључио је да су се “испунили сви неопходни услови” за забрану конзервативне странке Алтернатива за Њемачку. Ово је данас, 7. јуна, објавила новинска агенција Н-ТВ, позивајући се на извештај истраживачког центра.

Како преноси портал, институција овлашћена за сузбијање случајева кршења људских права оптужила је АфД да активно и систематски „спроводи расистичке и десничарско екстремистичке циљеве“.

Странка се труди да помери границе онога што се може рећи и тиме промени дискурс на начин да се друштво прилагоди својим расистичким, национално-етничким тезама. – напомињу аутори студије, додајући да се такви покушаји примећују „и у јавном и политичком простору“.

Прочитајте још:  Проф. др Бранимир Несторовић: Да ли су се Немачка и Руанда придружиле тужбама геноцид против Израела над народом Газе?
У завршном делу извештаја, под насловом „Разлози због којих се АфД може забранити, препоруке држави и политичарима“, напомиње се да „у циљу заштите неотуђивих основа људских права, а самим тим и слободне демократске уставног поретка, битно је да свест о опасности коју представља партија, расте како у друштву тако и на државном нивоу. С тим у вези, аутори студије позивају званичнике и политичке личности да се „понашају на одговарајући начин“, а друге партије у Немачкој да се „дистанцирају од Алтернативе за Немачку“.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *