НАТО: Нема консензуса о пријему Украјине у чланство

1
руских руси, пољска, немачка, нато

НАТО: Нема консензуса о пријему Украјине у чланство.

Земље-чланице НАТО нису постигле компромис о питању придруживања Украјине Алијанси, изјавио је заменик генералног секретара организације Мирча Џоана.
„Сада нема консензуса унутар НАТО на тему пријема Украјине“, рекао је Џоана у интервјуу за Ју-тјуб канала ДиСи Њуз.
Према његовим речима, док траје специјална операција руске војске ово питање треба се одложи.
Прочитајте још:  Британске власти увеле су санкције патријарху Кирилу
Џоана је рекао да се унутар Алијансе воде интензивне дискусије по овом питању, као и да ће током самита у Виљнусу украјински председник Владимир Зеленски бити за истим столом са лидерима држава-чланица.

„Сада је јасно да је Украјина ближе НАТО, западним демократијама него икада. У Виљнусу ће бити одржан самит НАТО и, ако све буде ишло како треба, сасвим је могуће да ће за истим столом са лидерима седети и Зеленски. То је симболички гест. И да, наставићемо да пружамо подршку Украјини“, рекао је Џоана.

Раније је украјински председник Владимир Зеленски изјавио да Украјина рачуна на то да ће добити безбедносне гаранције на НАТО самиту у Виљнусу и јасан позив за чланство у Алијансу. Истакао је да су украјински војници разочарани тиме што Украјина до сада није добила јасну потврду о чланству у ЕУ и НАТО.
Самит НАТО се одржава 11. и 12. јула.
Спутњик
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=C6-oWt4Xt1o

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *