КФОР изашао из свог мандата супротно Резолуцији УН, ради криминалних интереса својих влада (ФОТО)

0

Војници КФОР-а у Звечану / Фото: Иван Максимовић, КМ новине

На овај начин КФОР спречава Србе да изразе своје демократско право и да негодују против (за сада тек) правног насиља наметањем нелегитимне и илегалне власти косовских сепаратиста која нема легитимитет чак ни по сопственом “закону” и “праву”. Такође, додатни разлог овом протесту је и чињеница да тамо где су власт презели косовски Албанци, тамо више нема Срба али су уништене, запаљене или узурпиране и српске куће, станови, имања, цркве па чак и гробља!

 
Не баш пријатељски погледи испод шлемова и маски  / Фото: Иван Максимовић, КМ новине

Да подсетим, Албанци са Косова и Метохије супротно Међународном праву а на наговор и уз притисак америчке владе, фебруара 2008. илегално прогласили “независност” на тлу Косова и Метохије.

Истовремено, тај простор сва валидна међународна политичка и правна тела, укључујући и Уједињене нације, препознају као јужну српску покрајину.
Тренутак предаха али свеприсутна опрезност и спремност да се спречи сваки вид протеста  / Фото: Иван Максимовић, КМ новине
Тако је КФОР, као подорганизација НАТО алијансе, изашао из свог мандата који му пружа Резолуција УН 1244 и противправно стао на страну и уз косовске Албанаце док они крше Међународно право ослањајући се у томе на подршку Америке и НАТО пакта који у овом имају своје стратешке, инвазивне циљеве о даљој експанзији свог утицаја према Русији и Азији али и експлоатацији овог простора који је у светском и европском врху по залихама угља, руде и пијаће воде.
КФОР је “неприметан” све док су послушни и мирни они које је дошао да контролише и потчини интересима своје земље  / Фото: Иван Максимовић, КМ новине
Прочитајте још:  Мајстори из Србије иду у иностранство, а долазе страни радници

Знајући све ово, за очекивати је да ће Запад још једном жртвовати своје идеале ли и хиљаде српских судбина и уништити животе, зарад сопствене користи.

Било би то по први пут… ако би смо се лагали.

У ширем кругу око зграде општине Звечан, КФОР је поставио своје страже уносећи немир и зебњу међу становнике овог краја / Фото: Иван Максимовић, КМ новине

Иван Максимовић / КМ новине

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *