Цене изнајмљивања некретнина у Београду почеле да падају: Колико сад кошта кирија

1

Цене изнајмљивања некретнина у Београду почеле да падају: Колико сад кошта кирија.

Цене изнајмљивања станова у Београду коначно су почеле да падају. Агенти за некретнине кажу да су цене рентирања од почетка године у просеку ниже и до 30 одсто, а да се потражња преполовила.
Прочитајте још:  Горан Шарић: Српско друштво је опседнуто старлетама и криминалцима!
Појефтињење закупа није ипак стигло у све делове престонице, показују подаци специјализованих портала за промет некретнина. Мањи станови се брже издају и по вишим ценама, док су већи станови мање тражени и самим тим се станодавци одлучују и да спусте кирију да би брже пронашли подстанаре.
„Нарочито велики раст прошле године је забележен у централним градским општинама, на Савском венцу, Врачару и Старом граду, за које је у почетку и било највеће интересовање Руса и Украјинаца, који су плаћали високе кирије и месецима унапред. Мали станови су традиционално најтраженији и најлакше се издају, па су и цене закупа овог типа некретнина забележиле највећи раст током прошле године“, наводе на једном од портала специјализованом за промет некретнина.
У првом тромесечју просечна цена изнајмљивања гарсоњере на Врачару била је око 490 евра. Међутим, просек тренутно оглашених гарсоњера на Врачару је око 400 евра.
На Новом Београду је почетком године закуп коштао око 475 евра, док се сада гарсоњера може изнајмити за око 360 евра.
На Звездари је просечна цена са 330 евра, пала на 292, а на Палилули је закуп за око 20 евра јефтинији у односу на први квартал – просечна цена оглашених гарсоњера је сада око 230 евра.
На Вождовцу је просечна кирија пала за око 50 евра – са 325 на 273 евра.
Прочитајте још:  Споразум из Тиране: Хоће ли званична Албанија имати свој глас у Парламенту Србије
Према подацима овог сајта за оглашавање продаје и закупа, код једнособних станова највећи пад је забележен на Палилули – са 350 на 300 евра за месечно рентирање овог типа некретнине. На Вождовцу је, међутим, просек оглашених једнособних станова исти као у првом кварталу и износи око 340 евра, док је на Новом Београду у просеку цена за око 10 евра већа.
„Двособни станови на Новом Београду су се у периоду од јануара до марта издавали у просеку за 850 евра, а сада је оглашена цена око 782 евра. Толико је тренутно потребно издвојити и за месечни закуп некретнине истог типа на Врачару. На Звездари су двособни станови око 520 евра, а цена је за око 30 евра нижа у односу на први квартал. Исту кирију траже и станодавци на Палилули, док је на Вождовцу просечна цена изнајмљивања двособног стана остала непромењена од почетка године и износи око 550 евра“, наводе на том порталу, пишу Новости.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=sbQVFOyKdBk&t=15s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *