Вучић: Ситуација у вези са КиМ се компликује

0
европе, вучић

Александар Вучић

Вучић: Ситуација у вези са КиМ се компликује.

Прочитајте још:  Преминуо бирач у Крагујевцу: Мушкарац гласао, па издахнуо
Ситуација у вези са Косовом и Метохијом се компликује, много ме брине, рекао је председник Србије Александар Вучић.
Вучић је додао да је у вези са КиМ разговарао са америчким и европским представницима и да ти разговори нису били лаки, као што није био лак ни разговор са европским изаслаником Мирославом Лајчаком.

Мора да се крене у формирање ЗСО

„Спремни смо за компромисе, само вас молим, повуците лажне градоначелнике, мора да се крене у формирање ЗСО. Морамо да разговарамо, разговор је једини лек“, рекао је Вучић гостујући у емисији Ћирилица на ТВ Хепи.
Он је додао да је Војска Србије из највишег степена борбене готовости прешла у нешто нижи степен борбене готовости.
„Али, и даље имамо довољан број војника да помогнемо нашем народу“, истакао је Вучић.
Прочитајте још:  Санкције окупираним територијама значе долазак још 700 војника НАТО
Не бих искључио могућност да неко жели сукобе, та жеља постоји код три или четири земље, додао је Вучић.
„Мислим да не морам да кажем које су то земље“, објаснио је председник Србије.
Прочитајте још:  Први пут после 20 година Љајић није сео у министарску фотељу!
Вучић је указао да је у Кишињеву, на самиту Европске политичке заједнице, имао веома тешке разговоре посебно са немачким канцеларом Олафом Шолцом и председником Француске Емануелом Макроном.
„Канцелара Шолца изузетно поштујем, са председником Макроном сам политички близак. Био је веома тежак разговор. Рекао сам у једном тренутку да не мислим да је то фер, а ни њима није било једноставно. Морамо да их разумемо они неће рат, сукоб. Наше је да чувамо мир, интересе нашег народа, да наш народ опстане. Зато није лако разговарати ни са Србима са Косова“, објаснио је он.
Председник Србије изјавио је да ће сутра бити објављени извештаји специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака и високог представника Европске уније за спољне послове и безбедносну политику Жозепа Бореља, да ће бити представљене различите мере и да ће оне снажно утицати на то како ће изгледати будућност у наредном периоду.
Вучић је додао и да не искључује могућност да Србији буду уведене санкције, односно – да буде кажњена.

Док је Курти на власти, неће хтети ЗСО

Прочитајте још:  Држава се задужила за 690 милиона евра
Председник Србије изјавио је да Статут Заједнице српских општина нико не може да направи сем Српског управљачког тима, како је то договорено Бриселским споразумом.
Вучић је рекао да на крају мора да буде онако како је договорено, према некој процедури и правилима и да их он понекад мора да подсети на то.
„Ми немамо о чему да преговарамо. Само нам ставите принципе, органе и тела ЗСО онако како смо на то ставили парафе Иса Мустафа и ја 2015. Ништа више не тражимо. Само нам то напишите и ми задовољни. Знате када ће то да буде? Никад. Свакако не док је Курти на власти, не пада им на памет. А шта ће ту у међувремену да се дешава то ме заиста брине“, поручио је Вучић.
Прочитајте још:  Кфор и Еулекс довели Куртијеве Росу специјалце са снајпером у Лепосавић
Додао је да га зато не интересује ни предлог албанског премијера Едија Раме, за чији предлог каже да га није ни видео, као ни било кога другога.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=V6WfN7Bjs1E

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *