ЗАШТО ЈЕ ОЦУ ДЕЧАKА УБИЦЕ ПРИВРЕМЕНО ЗАПЛЕЊЕНА ИМОВИНА

0
оцу

Владимир Кецмановић

Након што је Виши суд у Београду данас саопштио да је судија за претходни поступак тог суда донео решење којим је усвојио предлог родитеља убијене деце у ОШ “Владислав Рибникар” и оцу дечака убице привремено забранио да располаже, отуђи и оптерети непокретности и покретне ствари чији је власник, откривено је да се отац дечака претходно распитивао како да пренесе имовину на треће лице, сазнаје Kурир.

Наиме, против оца дечака убице се води кривични поступак због сумње да је починио тешко киривчно дело против опште сигурности. Наиме, сумња се да је он водио малолетног сина у стрељану и учио га да пуца и није адекватно обезбедио сеф у стану у ком је држао оружје, за које је имао дозволу.

– У кривичном поступку који се води против оца дечака породице жртава су оштећена страна. Они као оштећена страна у поступку имају право да истакну имовинскоправни захтев за накнаду штете, а у овом случају њима је нанета штета у виду душевне боли, патње… – објашњава извор Kурира и додаје да је деветоро оштећених дало предлог суду да се родитељима дечака убице забрани да располажу имовином.

– Они су добили информације да дечакови родитељи намеравају да пренесу имовину на треће лице, што би значило да би их на тај начин могли онемогућити да наплате одштету на крају судског поступка. Kако би се то избегло, суд је ставио привремену меру забране располагања, продаје или преноса имовине – појашњава нам извор.

Kако је саопштено из Вишег суда у Београду, судија за претходни поступак донео је решење којим је усвојио предлог родитеља убијене деце у ОШ “Владислав Рибникар” за одређивање привремених мера обезбеђења имовинскоправних захтева. Рецч је о стану у Београду, деловима пословног простора у Београду и путничком моторном возилу. Привремене мере имају трајати до правноснажног окончања кривичног поступка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Тужна прича о политичару из Бајине Баште: Како је пропала једна дипломатска каријера

Против наведеног решења дозвољена је жалба кривичном ванпретресном већу Вишег суда у Београду, у року од три дана од пријема решења, која не задржава извршење решења.

Подсетимо, отац дечака из ОШ “Владислав Рибникар”, који је 3. маја у школи убио школског чувара и деветоро својих другара, док је ранио шесторо, ухапшен је одмах након масакра. У истрази је откривено да је његов син злочин починио из његових пиштоља.

(Kурир.рс)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *