Руска православна црква: „Тројствени“ боравак Андреја Рубљова у Храму Христа Спаситеља продужен до 18. јула

0

(фото:В.Т./Васељенска)

Руска православна црква саопштила је да ће икона „Тројица“ Андреја Рубљова остати у Саборном храму Христа Спаситеља до 18. јула.

Прочитајте још:  Историја не прашта грешке: Америка саботира преговоре са Москвом
У поруци на званичном сајту Руске православне цркве, напомиње се да се у вези са упутствима руског председника Владимира Путина икона „Света Тројица“, коју је написао Свети Андреј Рубљов, предаје у бесплатну употребу. руске православне цркве.

„Донета је одлука да се боравак иконе Свете Тројице у Саборном храму Христа Спаситеља у Москви продужи до 18. јула 2023. године, на дан прославе сећања на Светог Сергија Радоњешког. наводи се у саопштењу.

Шефица руског Министарства културе Олга Љубимова рекла је да би рестаурација иконе Тројице Андреја Рубљова, према актуелним стручњацима, могла да потраје до годину дана . Она је у интервјуу за Известија напоменула да ће бити сазван научни савет Центра Грабар који ће расправљати о плану и терминима рестаурације, где су окупљене „најбоље снаге” руских рестауратора.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *