Взгљад: Косово се отело контроли Европске уније

0

Взгљад: Косово се отело контроли Европске уније.

Бела кућа је разочарана територијом непризнатом од стране Руске Федерације.

Територија је доспела под санкције Европске уније, која је локалне политичаре видела као агресоре који прете целом свету.

Прочитајте још:  Бразил је заинтересован за куповину руског дизел горива
Европа је најавила увођење санкција Косову и његовом руководству у вези са кршењем претходних споразума и могућим развојем нове кризе на Балкану. Ова одлука Запада се показала на страни Србије, која је за њих постала необичан савезник, пише ИА „ Взглад “.

Данас је на Косову ситуација измакла контроли и ризикује да доведе до новог војног сукоба. Први пут је та територија покушала да омета прославу Дана Русије одржан у Београду. Као одговор, Срби су ухапсили три албанска специјалца са територије Косова, чиме су прекршени безбедносни споразуми.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Север насељен Србима блокирали су Албанци, пресрећући сву робу из Србије и аутомобиле са српским таблицама. То је изазвало још више тензија у региону и показало да би нова криза могла бити много опаснија од свих претходних.

Прочитајте још:  Зашто „мека моћ“ није применљива у Русији
Србија и Русија су све активније у заштити својих интереса и могу одиграти велику улогу у будућем решавању сукоба на Балкану.

Васељенска/Смоленска народна газета

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *