Иду ли протести на руку Куртију

0
београду, српске, круга

Протести у Београду (Фото: Весна Веизовић)

Иду ли протести на руку Куртију.

Прочитајте још:  „Нова провокација и претња српском народу“: Графит ОВК на путоказу за српско село Пасјане
Да су протести прозападне опозиције у Београду и ескалација насиља на северу Косова и Метохије повезани, потврдио је и француски новинар Лоран Руи који се вечерас нашао међу окупљеним демонстрантима.

– Заимљиво је да се те две кризе дешавају у истом тренутку. Власт у Србији сада мора да се суочава са две кризе истовремено – рекао је Руи.

Прочитајте још:  Судар аутобуса и два возила – петоро деце превезено у Тиршову
Председник Народне странке Вук Јеремић такође је потврдио да председник владе привремених власти у Приштини Албин Курти користи протесте у Београду како би ексалацијом насиља остварио своје циљеве на северу Косова и Метохије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Приштина користи овакву флуидну ситуацију да направи неколико агресивних корака напред да би Курти једног дана, кад Вучић стабилизује ситуацију у Београду, у Скупштини и на улицама, понудио као уступак враћање пар корака уназад, а што је заправо иста она ситуација као пре ескалације. Вучић у задњих месец-два дана нема контролу над Србијом и Косовом и Метохијом као раније, имају РОСУ на северу, имају хапшења Срба, што није било могуће пре пар месеци. Срби су данас мање безбедни, а све због политичких проблема које Вучић има у Београду. То коцкарски тио какав је Курти користи за себе – рекао је Јеремић.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *