„Очигледна је нервоза миграната“: Начелник изнео детаље обрачуна код Суботице

0

Мигранти (Фото: В. Веизовић)

„Очигледна је нервоза миграната“: Начелник изнео детаље обрачуна код Суботице.

Бојан Шоралов, начелник Севернобачког округа, се огласио на свом Фејсбук* профилу поводом ватреног обрачуна миграната у Суботици и саопштио како су двојица мушкараца у болници, али и да још увек нема потврђених информација о броју рањених.
„У претходних неколико дана интензивиране су активности припадника МУП, везаних за појачану контролу боравка ирегуларних миграната ван Прихватног центра, на територији ПУ Суботица (у граничном појасу нарочито на потезу од Хајдукова до МЗ Келебија). Што је очигледно, поред смањења миграната на наведеном простору изазвало велики револт кријумчара и кријумчарских група на истом подручју а који се огледа у све интензивнијем обрачуну истих уз употребу и ватреног оружја“, навео је Шоралов.
Прочитајте још:  Брод са мигрантима потонуо код Туниса, 13 мртвих
Он је написао да се данашњи ватрени обрачун миграната догодио у шумском појасу између Радановца и Тресетишта, у времену од 12.45 до 13.30
„Том приликом је дошло и до рањавања, за сада не потврђеног броја лица – миграната (за сада у ОБ Суботица збринута су два лица – један са лакшим и један са тежим повредама). У току је опсежна акција МУП у циљу утврђивања свих чињеница везаних за околности наведеног догађај“, саопштио је Шоралов.
Прочитајте још:  Драма хрватских ватерполиста у авиону при повратку из Београда: Људи су вриштали, повраћали
Како је он даље навео, МУП ће наставити да предузима све потребне мере и радње у циљу онемогућавања боравка и преласка ирегуларних миграната у граничном појасу подручја града Суботице, као и уклањања свих евентуално до сад подигнутих неформалних кампова.
„Очигледна је превелика нервоза ирегуларних миграната којима нећемо дозволити да бораве на простору Суботичке шуме и свакодневно ћемо спроводити акције хуманог пресељења – дислокација у Прихватне центра на простору РС“, написао је Шоралов.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=V6WfN7Bjs1E

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *