Петковић: Курти жели рат у целом региону

1
Петар Петковић

Петар Петковић

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић Изјавио је данас да Београд чини све што је у његовој моћи да сачува мир, али да то више не зависи од Србије.

Прочитајте још:  Србија помаже обнову Венеције са 11,8 милиона динара
Он је на конференцији за новинаре позвао међународну заједницу да заустави премијера привремених приштинских институција Албина Куртија, јер ако се то не деси нема више о чему да се прича.

„Све је у Куртију и његовој лудој глави и потезима којима жели да запали цео регион. Крајње је време да неко уразуми Куртија јер је намера да изазове рат и запали не само север већ цео регион. Реч је о пироману који хоће да изазове рат у региону“, рекао је Петковић.

Прочитајте још:  РИК: До 14 сати излазност 26,11 одсто
Он је казао да ће председник Србије Александар Вучић данас наставити разговоре са америчким и европским званичницима.

Говорећи о поселедњим дешавањима на северу КиМ Петковић је рекао да су Росу специјалци из јужног дела Косовске Митровице ушли са 30 оклопних визила и малтретирали град.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Направили су безбедносни прстен, имали пунктове по ободима где су малтретирали, претресали људе и псовали. Ова ноћ је била прави пакао, било је горе него да је уведен полицијски час, овде се ради да Курти све време провоцира и жели сукобе и рат. Током јучерашњег дана и ноћас Куртијева полиција је покушала хапшење у Бошњачкој махали, па два брата, па су јурили Лунетовог друга, то је трајало целу ноћ“, рекао је он.

Прочитајте још:  КФОР УВЕЖБАВА ПРИШТИНСКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ: НАТО вежба ''Сребрна сабља'' са шиптарским терористима
Како је рекао од јутрос су оклопна возила замењена шкодама, али су и даље присутни специјалци са дугим цевима.

„Има их и у цивилу, Росу полиција, користе аутомобиле са српским регистарским таблицама да би били мање уочљиви и траже Србе које ће да ухапсе по северу“, рекао је Петковић, преноси Танјуг.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Петковић: Курти жели рат у целом региону

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *