Пригожин: Руску војску воде дилетанти и то води у катастрофу

0
пригожин

Јевгениј Пригожин. (Фото: ria.ru)

Комплетан интервју у којем је Евгениј Пригожин апсолутно осудио Шојгуа и Министарство одбране и бирократију Кремља управо је изашао недавно. Можете га погледати на енглеском овде.

Видео сам много људи како причају о томе на Твитеру и нисам могао да верујем шта читам па сам одлучио да сам послушам интервју и анализирам га ред по ред како бих схватио шта је тачно речено. Поделићу главне тачке са вама овде док слушам:

До 80-их година, Совјетска армија је била само друштвени клуб, неефикасан и кастриран, а чак није ни организација способна да пружи друштвени подстицај Русија није добила чеченске ратове, Путин је платио Кадировљевом оцу мито да их оконча . У Донбасу није постојао „Делбалцевски котао“ – Порошенкова војска је једноставно направила уредно повлачење нетакнута. То је била патриотска лаж коју је изговорила Русија

Вагнер је био главна снага која је спасила Асада у Сирији, а Министарство одбране га је подривало на сваком кораку СМО је доказао да је руска војска тотално деморалисана, неорганизована, необучена, недисциплинована и неспремна. Министарство одбране рутински лаже о стварности на бојном пољу, чак и о Вагнеровим операцијама. Руска војска на северу воли да се напије, а Украјинци добро зарађују продајући им коњак. Вагнер је започео своју операцију стабилизације фронта када се руска војска повлачила у хаосу и нереду након украјинског контранапада

Војна команда даје бизарна наређења својим људима. У војсци нема правог руководства. Русија има ресурсе да победи, али руководство држи ресурсе подаље од људи којима су намерно потребни. Официри нижег нивоа су под притиском да лажу више, јер ће сви упасти у невоље ако то не ураде. Бахмут је био план који су креирали Вагнер и генерал Суровикин да би оштетили украјинску војску. Психички болесни људи у команди веровали су у уштеду средстава и залиха за каснији напад, али је ова одлука на крају поништена. Пригожин каже да зна где се чувају залихе, има довољно залиха да се бори још пола године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Изетбеговићева порука непријатељима: БиХ има страховито оружје

Заменик Министарства одбране задужен за снабдевање Алексеј Криворучка мора да буде отпуштен. Пригожин износи једноставну војну математику – за један хектар потребно је количина граната да би се успешно неутралисала. Вагнеру је потребно најмање 80.000 граната дневно. На папиру, руска армија има војнике на Вагнеровим боковима, али их у стварности нема.

Пригожин сматра да је реч о кампањи политичке саботаже усмереној на Вагнера. Вагнер се суочава са 35.000 украјинских војника у Бахмуту, а више од 500 њихових војника умире дневно, али се попуњавају њихове јединице. Сваких 20 минута шаље се 10 војника. Бескрајна поплава појачања. Вагнеру је искључено снабдевање. Њихови представници седе 4 дана у реду да би добили термин од бирократије КГБ је скраћеница за Клуб сенилних деда (на руском овај акроним ради) или Клуб емоционалних патуљака – КГБ мрзи Русију. Све њихове љубавнице добро живе на западу па шта их брига за рат. Захтевају да их официри лажу и толеришу само лажи које лепо звуче. Руска војска је из друге најбоље армије на свету претворена у једну од најгорих – Русија не може ни са Украјином

Одбрана Русије неће издржати ако се залихе не дају војницима. Пригожин поново потврђује да су политичке интриге оно што спречава ослобађање ових залиха оружја и муниције. Пригожин жели да покрене савезну истрагу о корумпираним званичницима одговорним за ово и крв коју имају на својим рукама. Пригожин води списак хиљада руских смртних случајева које је изазвало Министарство одбране. Лоша медицина доводи до више смртних случајева.

Бахмут је могао бити заузет да им је Шојгу дао њихове залихе Вагнер ће можда морати да се повуче осим ако не добију залихе. Време је да се каже истина и престане да лаже руски народ. Када кише престану и земља се осуши, напад ће доћи, можда до 9. Маја.

Прочитајте још:  Ухапшени укронациста говори о томе ко су локалне ТО по местима Кијевске области (видео)

Нема правог одговора о томе да ли ће Вагнер марширати на Москву или не, питање се одбацује као смешно [Мислим да је то забавна фантазија]

Пригожин има корисну листу упутстава у својој канцеларији о томе како да правилно конфигурише нишан за потенцијалне снајперисте (кремљске убице) који желе да га упуцају у његовој канцеларији у Санкт Петербургу. У Петерсбургу написано на његовом зиду са корисним упутством како да се прилагоди за потенцијални пад у путањи метка узрокован великим растојањем потенцијалног метка снимљеног преко реке Неве који би гађао њега.

Вагнеров притисак је све што успорава украјински контранапад скретањем пажње.

Вагнерова обавештајна служба каже да имају шпијуне, сателите, све радове и према њиховим информацијама, украјинска претња је веома реална и може да стигне до границе са Русијом са снагама које имају. Вагнер схвата мишљења и анализе својих војника озбиљно, руска војска, насупрот томе, третира своје војнике као смеће. Украјина жели да настави напредовање даље од Донбаса.

Интервјуер: Да ли сте агент за деморализацију? Пригожин: Руски народ мора да зна јер ће за ово морати да плати крвљу. Бирократе ће једноставно побећи на Запад. Они су ти који се боје истине Пригожин пита зашто Русија наставља да продаје нафту Западу преко Индије? Каже да је ово тренинг. Елите у Русији су у тајним преговорима са западном елитом. [Реч по реч Стрелков прича].

Генерал Теплински је један од добрих, добра је вест да се вратио.

Нема шта да се слави овај 9. мај на Дан победе. Поштовање према палим, али без разлога за славље и помпезне церемоније. Русија није заслужила ову позоришну представу.

Прочитајте још:  ЗВАНИЧНО ОБЈАШЊЕЊЕ РУСКЕ ВОЈСКЕ: Куда ће послати мобилисане грађане?

Закључци: Војсци су потребне залихе

Бирократе треба да дођу на прве линије. Украјинска војска ће напасти и ово би могло да се заврши трагедијом за Русију. Потреба да истина пресече државну пропаганду никада није била хитнија.

Имаћу више да кажем о овоме, укључујући и више спекулација о судбини Вагнера. Али овај чланак је само директна верна транскрипција изнетих чињеница у интервјују који је дао пре неколико месеци. Пригожинове речи за сада могу да стоје саме од себе.

Превод: Видовдан

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *