Тужилаштво саслушало 37 сведока масовног убиства у околини Младеновца и Смедерева

0
урош, казна

Урош Блажић убица из Младеновца

Тужилаштво саслушало 37 сведока масовног убиства у околини Младеновца и Смедерева.

У Вишем јавном тужилаштву у Смедереву до сада је саслушано 37 сведока поводом масовног убиства у околини Младеновца и Смедерева за који се сумњичи У. Б. (21).

Предвиђено је да се ове недеље испита још 11 сведока, потврђено је Танјугу у том тужилаштву.

Прочитајте још:  Војин Грубач:Крокодилске сузе фрустрираних комшија
Такође, у току су балистичка и ДНK вештачења. Међу 37 сведока који су саслушани у тужилаштву било је чланова породице унијених, рањенин, као и таксиста којег је У. Б. отео.

У. Б. је, како се сумња, возачу таксија претио бомбом тражећи од њега да га одвезе до места у околини Kрагујевца где је касније ухапшен.     Испитана је и жена која се налазила у таксију када је У. Б. претио бомбом, због чега га је она слагала да је трудна, како би спасла свој живот.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  „БОГ ЈЕ НА НЕБУ, А РУСИЈА НА ЗЕМЉИ“: СРБИЈА СПРЕМНА ДА ИЗДА РУСЕ ЗАРАД УЛАСКА У ЕУ
Оштећених у овом поступку има много с обзиром на број убијених и повређених, а међу оштећенима је и особа чији је ауто У.Б. током бекства узео, као и породице убијених.

У. Б. се сумњичи да је 4. маја на територији Смедерева и Младеновца, хицима из аутоматске пушке убио осам, а покушао да убије 12 особа, саопштило је раније Више јавно тужилаштво у Смедереву које води истрагу у овом случају.

Прочитајте још:  ДВОЈЕ МРТВИХ У ПУЦЊАВИ У МЛАДЕНОВЦУ, 7 РАЊЕНИХ - РАФАЛИ ИЗ КОЛА У ПОКРЕТУ! Међу упуцанима и деца?!
Након убиства сумња се да је У. Б. дошао до наплатне рампе “Мали Пожаревац” и претио таксисти и путници таксија бомбом, чиме је принудио возача да га одвезе до села код Kрагујевца где је и ухапшен.

У. Б. се ставља на терет кривична дела тешко убиство, недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила.

Он се налази у притвору од 5. маја, када је и ухапшен. Неколико дана касније ухапшен је његов отац Р. Б. због сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Прочитајте још:  Ево како Железара из Смедерева трује воду (ВИДЕО)
Приликом претреса објеката које користи Р. Б. полиција је пронашла неколико стотина метака различитог калибра, барутно пуњење за муницију, по један пиштољ и револвер налик на ватрено оружје, једна ручно прављена направа са могућношћу окидања, као и неколико оптичких нишана и других различитих делова за ватрено оружје.

Он се такође налази у притвору, као и ујак осумњиченог У. Б., Г. Г., који се такође сумњичи за кривична дела неовлашћена производња, држање, ношење и промет оружја и екплозивних материја.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *