РТС: Напукао још један мост у Адранима

0

РТС: Напукао још један мост у Адранима.

Напукао је још један мост преко потока Мусача у Адранима, у Индустријској зони, јавио је РТС. Подсетимо, овај набујао поток је већ однео део једног моста. Због тога је Ибарска магистрала у делу пута којим повезује Краљево и Чачак у прекиду, пренео је РТС.

Напукао је још један мост преко потока Мусача у Адранима, у Индустријској зони, јавио је РТС. Подсетимо, овај набујао поток је већ однео део једног моста. Због тога је Ибарска магистрала у делу пута којим повезује Краљево и Чачак у прекиду, пренео је РТС.

Западна Морава се још није повукла у Адранима, Грдици, Шумарицама

И на подручју Краљева многа домаћинства су претрпела штету. Уништени су пластеници, вода је ушла у куће, а штете је било и на индустријским објектима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Данас треба да почне измештање инсталација испод срушеног моста у Адранима, како би за десетак дана био нормализован саобраћај на том делу Ибарске магистрале, који је за сада премештен на стари чачански пут.

Прочитајте још:  Шиптари траже од ЕУ да Србију ставу у блок са Русијом и прекине ЕУ интеграције
Радоица Кочовић, члан Градског већа, рекао је да су кренули са санацијом штете, а да ће на данашњој седници штаба одредити комисије за процену штете, а које ће обићи све локације где се вода повукла. Када је реч о Адранима, Грдици, Шуамрицама, мораћеда се сачека да се Западна Морава повуче у своје корито.

Тренутно је најтежа ситуација у Конаревском пољу, где је Ибар однео плодно земљиште. То је једина локација где се не ради о плављењу пољопривредног земљишта већ о одношењу обале.

Стабилизација водоснабдевања у Прокупљу

Током поподнева очекује се да ће водоснабдевање бити нормализовано у такозваној нижој зони града. Та нижа зона града обухвата око десет хиљада потрошача, трећину потрошача воде у Прокупљу.

Вода која ће стићи до домаћинстава биће потпуно исправна физички, хемијски, бактериолошки и моћи ће и да се пије.

Вода се повлачи и из угрожених подручја у Лазаревцу

Вода се повукла из подручја која су била угрожена поплавама проузрокованим изливањем бујичних вода из река Пештан и Турија – 154 лазаревачка домаћинстава су била под ударом непогоде.

Прочитајте још:  Русија треба да спасе Србију од велике срамоте
Вода је поплавила 71 кућу док је у 83 поплавила помоћне објекте и друге делове домаћинстава, гараже, котларнице. Потпуно је уништено 13 великих пластеника у оквиру 13 домаћинстава.

НСПМ/РТС

Бонус видео

https://www.youtube.com/watch?v=sbQVFOyKdBk&t=15s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *