Захарова: „Освештањем” иконе са фашистима, украјински расколници учинили чин сатанизма

0
марија захарова

Марија Захарова (Фото: Sputnik / Максим Блинов)

Званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова назвала је освештавање поглавара расколничке Православне цркве Украјине (ПЦУ) Епифанија (Думенка) иконе Богородице на којој су приказани људи слични Степану Бандери, Роману Шухевичу и Евгенију Коноваљцу сатанизмом.

„Освештавање” иконе која приказује фашисте и ултранационалисте не може се назвати другачије него сатанизмом”, написала је она на свом Телеграм каналу.

 

Званична представница руског министарства спољних послова нагласила је да су, према писању православних украјинских медија, „Бандера, и Коноваљец, и Шухевич себе сматрали унијатима, односно у верским питањима били су потчињени поглавару католика – римском папи”. У овоме се лако види намера расколничке „ПЦУ” да коначно напусти православље, додала је она.

„104. бригада територијалне одбране Оружаних снага Украјине саопштава да је иконописац Тимотеј Папирни, који је сада узео оружје у руке, аутор слике”, наставила је Захарова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„То се дешава када се вукови крију испод јагњеће коже. Дуго смо то чекали, а сада се десило – мрачне силе су се саме откриле”, закључила је дипломата.

 

Роман Шухевич је био украјински националист, политичар и револуционар, заповедник Украјинске устаничке армије у Другом светском рату, преноси Спутњик. Степан Бандера је био украјински политичар и вођа терористичке Организације украјинских националиста, који је био одговоран за бројне бруталне злочине почињене над Пољацима и Русима.

 

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *