ДПС почео лобирање по амбасадама: Траже да Спајић избаци из Владе Мандића и Кнежевића, како би Ибрахимовић био тас на ваги преко којег би угурали своје кадрове у власт!

1

ДПС почео лобирање по амбасадама: Траже да Спајић избаци из Владе Мандића и Кнежевића, како би Ибрахимовић био тас на ваги преко којег би угурали своје кадрове у власт!

Демократска партија социјалиста „не сједи скршетних руку“, већ последњих дана интезивно лобира код западних амбасада формирање Владе која би била по њиховом укусу.

Суочени са болном реалношћу да им тзв. колективни Запад још увијек није дао зелено свијетло за активно учествовање у вршењу извршне власти, ДПС је прешао на план Б. А исти се, према сазнањима БОРБЕ, састоји у лобирању код западних амбасада да се коалицији За будућност Црне Горе ни по коју цијену не дозволи улазак у 44. Влади Црне Горе.

Прочитајте још:  Ево како изгледа моћ Срба над Србима који са децом живе на КиМ: Није хтео да буде бизнис патриота и добио отказ
ДПС преко својих веза интезивно покушава код западних „партнера“ да издејствује формирање Владе коју би чинили Европа сад, Демократе, СНП и мањинске партије.

Према њиховим замислима та и таква Влада, лишена подршке коалиције За будућност Црне Горе и ГП УРА, била би нестабилна јер би је у Скупштини подржали свега 43 посланика.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Са друге стране, ДПС би преко својих тројанских коња, односно вишедеценисјких савезника у лику БС-а и ХГИ-ја утицао на рад будуће Владе која би била у зависничком односу од посланика мањина.

Кључну улогу у реализацији овог плана, имала би Бошњачка странка и њен лидер Ервин Ибрахимовић који су „прљав“ посао за ДПС већ одрађивали у 43. Влади Дритана Абазовића.

Прочитајте још:  Највећи грађански протести у Европи настављају се чим прође вирус
Наиме, ДПС је планирао да преко Бошњачке странке, којој је по неком неписаном – обичајном праву загарантовано мјесто у свакој Влади, инфилтрира своје кадрове у извршној власти.

Док буду „пунули“ јавну управу својим кадровима, ДПС ће глумити опозицију Скупштини, а суштински ће бити дио власти још више него за вријеме мањинске владе.

Опште је познато да је Ибрахимовић најоданији савезник ДПС-а и да је са позиције власти активно подржавао предсједничку кампању опозиционог лидера Мила Ђукановића, а ако се томе дода пословична снисходљивост Милојка Спајића према кадровима ДПС-а још из периода када је био министар соццијалног рада и старања, ова план има реалну употребну вриједност.

Ако се исти оствари, свједочићемо по ко зна који пут изругивању већинске народне воље и подвалама које су у садејству са западним амбасадорима извеле поједине антидепесовске снаге.

За очекивати је да барем Демократе и СНП представљају последњу баријеру реализацији овог сценарија. Ако је судити по првим постизборним реакцијама ова два актера, мале су вјероватноће за успјех ДПС-овог наума, мада не треба потцјењивати утицај који на исте могу изазвати „мирис“ фотеља и суфлирање западних амбасада.

Борба.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ДПС почео лобирање по амбасадама: Траже да Спајић избаци из Владе Мандића и Кнежевића, како би Ибрахимовић био тас на ваги преко којег би угурали своје кадрове у власт!

  1. Повратни пинг: ЗДРАВКО У ЕЛЕМЕНТУ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *