Косово и Метохија: Оклопна возила круже по Северу, није ухапшен ниједан Србин

0
косово

(Фото: Весна Веизовић / НАТО)

Већ 48 сати, од понедељка ујутру до јутрос у седам на северу Косова и Метохије није ухапшен ни један Србин па је и то вест са овог подручја. Ноћ је на северу протекла мирно, али су се оклопна возила косовских специјалаца као и патроле и ноћас на кратко појављивали у насељима око Северне Митровице, пише РТ.

Контрола је било и на пункту на Бистричком мосту на путу од Митровице према Лепосавићу који је успостављен средином децембра прошле године и где возачи морају проћи цик – цак путањом између бетонских препрека. На овом пункту од децембра десиле су се и две пуцњаве у којима су косовски специјалци ранили двојицу Срба.

На Јарињу, Брњаку, Мердару, стање је јутрос непромењено у односу на претходне дане. Седми дан заредом на прелазима стоје колоне шлепера и камиона са српским таблицама и српском робом којима власти тзв. Косова не дозвољавају пролаз.

Са друге стране, већ трећи дан, од понедељка поподне преко Јариња, Брњака не иду ни камиони са РКС таблицама и са робом са Косова јер су блокаде у близини администрaтивних прелаза, на страни ка централној Србији поставили незадовољни возачи камиона са српским таблицама.

Они кажу да је то вид протеста због блокаде за њихове камионе због чега трпе огромне штете, и да неће попустити и уклонити се са путева све док њихови камиони не буду могли на Косово и Метохију. Возачи кажу да им се роба на камионима квари, да пролазе рокови испоруке, а да на паркинзима од Краљева до Рашке и Руднице, до Јариња, стоји најмање 700 камиона који су одлукама Приштине блокирани већ седми дан.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Срби у Аустралији могу да гласају, а на српском Косову и Метохији - не

И даље нема писане одлуке од стране тзв. косовских власти о затварању прелаза за српске камионе, а Аљбин Курти, тзв. косовски премијер јуче је рекао да мере на прелазима нису трговинске већ су донете због хапшења тројице косовских специјалаца.

Србину из Лепосавића Урошу Вукашиновићу који је ухапшен у понедељак рано ујутру док је ишао на посао, одређен је, као и осталим Србима ухапшеним претходних дана, притвор до 30 дана и он се терети за напад на новинаре у Лепосавићу.

Испред зграда скупштина општина Лепосавић, Зубин Поток и Звечан које су косовски специјалци заузели 26. маја и даље, 24 дан по реду, трају протести Срба, запослених у овим зградама који не могу на посао и који траже повлачење специјалаца.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *