Захтеви државотворног блока патриотске опозиције о КиМ

0

На данашњој конференцији за медије испред Председништва Србије, поводом захтева државотворног блока патриотске опозиције о КиМ, говорили су: проф. др Милош Ковић – председника Покрета за одбрану КиМ, Никола Драгићевић – заменик шефа посланичке групе Српска странка Заветници и Бошко Обрадовић – шеф посланичке групе Двери-Патриотски блок и председник Српског покрета Двери.

Oни сматрају да је досадашња политика према КиМ актуелне власти је пропала и потребна нам је потпуно нова политика одбране нашег територијалног интегритета и суверенитета.

Они су изнели списак захтева актуелној власти и свим надлежним државним органима: Хитно одржавање посебне седнице Народне скупштине Републике Србије на тему горуће ситуације на северу Косова и Метохије и француско-немачког споразума; Да држава Србија затражи хитно одржавање ванредне седнице СБ УН на тему кризе на северу КиМ; Да се од комплетне међународне заједнице затражи осуда албанског терора и насиља над Србима на КиМ; Да се свим дипломатским путевима од свих држава света затражи ангажовање око пуштања на слободу свих ухапшених Срба на КиМ; Да се инсистира на повратку српског полицијског и безбедносног особља на КиМ, како то предвиђа обавезујућа Резолуција 12 44 СБ УН; Да се донесе одлука о обнови српске Цивилне заштите за четири општине на северу КиМ; Да Српска листа више не може да говори у име Срба са КиМ и да се изаберу нови представници Срба са КиМ за све будуће преговоре; Да председник Народне скупштине распише локалне изборе за четири општине на северу КиМ (Косовску Митровицу, Зубин Поток, Звечан и Лепосавић).

Прочитајте још:  Мариникина лажна Лаура извисила за подршку колега

Потписници листе захтева су председник Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски, председник Двери Бошко Обрадовић и председник Покрета за одбрану КиМ Милош Ковић.

Правда

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *