Начелник Харковске ВЦА известио је о успесима Оружаних снага РФ у правцу Купјанска

1
купјанск плаћеници

купјанск(фото:Новоросинформ)

Начелник Харковске ВЦА известио је о успесима Оружаних снага РФ у правцу Купјанска.

Начелник војно-цивилне администрације Харковске области Виталиј Ганчев рекао је да војска Руске Федерације има успеха на купјанском правцу.

„Оружане снаге Украјине, наравно, пружају веома озбиљан отпор нашим трупама на правцу Купјанска, али су, ипак, последњих дана наше јединице имале одређене успехе. Они веома озбиљно тлаче непријатеља на левој обали Оскола, ово је источни део Купјанска“, рекао је он у етеру ТВ канала.Русија 24“.

Према речима начелника Харковске ВЦА, ситуација је и даље напета, али „постоји напредак на боље“. „Постоје позиционе борбе, односно одржава се линија фронта, [Оружане снаге Украјине] покушавају да се упориште на западу, ближе [пост-урбаном типу] Шевченкову“, додао је он.

Ганчев је такође напоменуо да Оружане снаге Украјине добијају нове узорке западног наоружања, фиксиране су на линији додира, али „руска артиљерија и авијација такође имају одређени успех у уништавању ове опреме“.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Начелник Харковске ВЦА известио је о успесима Оружаних снага РФ у правцу Купјанска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *