Срби о заплени оружја: То је шиптарска подметачина да имају оправдање за наставак терора пред читавим светом

0
косово

Косово и Метохија (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Срби о заплени оружја: То је шиптарска подметачина да имају оправдање за наставак терора пред читавим светом

Припадник сепратистичких шиптарских струја, особа која се представља као некакав министар, Џелал Свечља је ванредној на конференцији за медије позвао међународну заједницу да најоштрије осуди “насилничко и терористичко понашање према Косову”.

Свечља је у бази специјалних “полицијских јединица “Белведере”” у Јужној Митровици “изнео детаље синоћњег случаја у Звечану, где је полиција идентификовала и истовремено запленила аутомобил српских регистарских ознака, у којем се налазила одређена количина оружја и разне војне опреме”, јавља портал “Репортери.нет”.

Свечља тврди да су међу стварима које су јуче у Звечану одузете из аутомобила са српским таблицама било и радио станица, које су “опрема терористичких и криминалнихе формација”.

Срби: То је подметачина

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

О тврдњама Свечља Срби једногласно кажу да је у питању шиптарска подметачина.

“То је подметнуто од стране њих. Чак и да има оружја нико то не би држао у аутомобилу на изволте свима, посебно у тренутку док албански специјалци чешљају сваки део севера. Упадају људима у куће а ми ћемо да им пун ауто експлозива оставимо на видном месту. Није први пут да нам подмећу овакве ствари како би касније имали оправдање да нас класификују као терористе и да насилно упадају у куће и врше претресе, ” наводи С.М. из Косовске Митровице.

Наш други саговорник из Звечана се слаже и додаје да је ово урађено одмах после изјаве Бореља који је навео да хапшења незаконита.

“Сад су као пронашли оружје, да читав свет може да види и да се сложи како су Срби наоружани терористи. Па ми смо се од КФОР-а бранили ненаоружани док су нас нападали. Нико данима метак није опалио и сада смо као пуни оружја. У такве тврдње и акције може само будала да поверује. Јуче су из ЕУ поновили да су хапшења незаконита, и одмах ајде да Србе оцрнимо. То оружје је шиптарско масло.”

Прочитајте још:  Боцан Харченко: Москва неће признати Косово

Шеф спољне политике Европске уније Жозеп Борел јуче је на Твитеру рекао да се на КиМ врше незаконита хапшења Срба, а поменуо је и марш припадника тзв. Косовских безбедносних снага у Митровици.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *