Косово и Метохија: Шиптарски сепаратисти Цивилну стражу и Северну бригаду проглашавају за терористичке организације

0
косова

(Фото: Васељенска / ВЕсна Веизовић)

Џељаљ Свечља позвао је Београд “да одустане од покушаја ескалације ситуације на Kосову” и међународну заједницу да реагује против поступака Србије, преноси Kоха.

“Позивамо Београд да се повуче из ових злочиначких, а сада и терористичких аката и заустави покушаје и жељу за ескалацијом у нашој земљи. Позивамо међународни фактор да оштро реагује на ове догађаје и да осуди насилно и терористичко понашање Србије према Kосову. Позивамо грађане да се обавештавају званичним каналима и да не наседају на дезинформације”, рекао Свечља на ванредној конференцији за новинаре у бази Белведере у Јужној Митровици.

Свечља је изјавио да ће тражити да се организација „Северна бригада” прогласи терористичком организацијом како би што лакше могли да се обрачунају са њима.

“Наредних дана тражићу од Владе да се организације, Цивилна заштита и Северна бригада прогласе терористичким организацијама, како би борба против њих била још ефикаснија”, рекао је Свечља.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Свеча је рекао да се “Kосово” суочава са агресијом Београда.

“Од послератног периода Kосово је наставило да се суочава са агресијом Београда. Посебно недавно, њихова пружена рука је започела тероризам против Kосовске полиције, припадника Kфора, Еулекса и новинара. Сведоци смо да је ситуација је дошла на врхунац када су киднапована три полицајца”, закључио је Свечља један од лидера шиптарских сепаратиста.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *