Генерални секретар НАТО-а: Не смемо потценити Русију

0
НАТО

НАТО

Генерални секретар НАТО-а: Не смемо потценити Русију.

Прочитајте још:  НАТО-а је бесан: Цео протест против Путина су два урбана лудака у Пољској
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг позвао је на реалну процену Русије након покушаја побуне оснивача Вагнеровог ПМЦ Јевгенија Пригожина, преноси Ројтерс.

„Сви смо видели догађаје протеклог викенда. Ово је унутрашња ствар Русије <…>. Међутим, не треба да потцењујемо Русију“, рекао је он. Столтенберг је нагласио да НАТО треба да пружи максималну помоћ Украјини, чије трупе „крећу напред, а што више земље заузму, то ће позиција Кијева бити јача у предстојећим преговорима“.

Столтенберг је такође напоменуо да НАТО треба свеобухватно да ојача сопствену одбрану и одвраћање, па ће лидери на самиту у Виљнусу усвојити војне планове за распоређивање нових снага на источном крилу алијансе и одобрити стварање ПВО. система на Балтику.

Да би финансирали све ове напоре, рекао је он, лидери НАТО-а морају поставити 2% БДП-а као минимални ниво за војну потрошњу НАТО-а, а не као циљ.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *