Најјачи утисак геј параде из Њујорка била је песма учесника: ДОЛАЗИМО ПО ВАШУ ДЕЦУ!

0

Геј парада у Њујорку (Erik McGregor / LightRocket via Getty Images)

Током викенда, на друштвеним мрежама је  кружио кратки видео снимак неидентификоване особе на маршу у Њујорку током прославе Прајда  која гласи: „Долазимо по вашу децу.

У снимку од 21 секунду , који кружи десничарски веб стример канал, десетине људи маршира улицама и јасно се чује како скандирају: „Овде смо, ми смо куеер, не идемо у куповину, овде смо, ми смо куеер, долазимо по Вашу деца.”

Конзервативним стручњацима, активистима и законодавцима, видео је потврдио оптужбе које су изнели последњих година да ЛГБТК заједница има посебан пик на  децу.

 

Грифин је рекао да је у прошлости скандирао непристојне ствари, попут „Убиј, убиј, убиј, долазимо да убијемо градоначелника“, и шалио се на рачун стидних длачица и сексуалних играчака током маршева. Људи на Драг маршу редовно певају „Бог је лезбејка“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Све су то само речи“, рекао је Грифин. „Све је то представљено да испуни њихове најгоре стереотипе о нама.”

Скандирање „Долазим по своју децу“ се годинама користи на догађајима поноса, према дугогодишњим учесницима марша и активистима за права хомосексуалаца, који су рекли да је то један од многих провокативних израза који се користе да се поврати контрола увреда на рачун ЛГБТК особа.

“И у овом случају, рекли су, десничарски активисти скачу на један видео како би оружили примедбу ван контекста како би додатно стигматизовали куеер заједницу,” наводи Грифин који је један од организатора Њујорк Прајда.

Конзервативни политичари и стручњаци све чешће заговорнике ЛГБТК права називају „гроомерима“, удружујући људе који се противе законима који ограничавају извођење или дискусије у учионици о родном идентитету са педофилима. Што се и показало као тачно, посебно ако се погледа школски програм у Америци и широм запада, али и оваквим отвореним скандирањима.

Прочитајте још:  Ниједно дете се не рађа ни као геније, ни као дудук: Најбољи савети мајстора родитељства, Масару Ибуке!

 

Видео је изазвао огорчење десничарских стручњака, који су демонстранте назвали „демонским“ и „злим“. Чланови Конгреса из ГОП-а објавили су на Твитеру да је показало да је закон којим се забрањује брига о родној равноправности оправдана, а Републиканска партија Флориде је тврдила : „То је оно што @ФлаДемс желе на Флориди.

Организатор овогодишњег Прајда познат као Хуклефаери Кен, који такође наступа на  прајду као Систер-Лотти Да, одбио је захтев за интервју, на сличан начин наводећи страх за његову безбедност у светлу реакције на видео клип. Али он је у мејлу рекао да је скандирање „долази по своју децу“ била „лоша шала која се користи да служи интересима паразитске, предаторске политичке пропаганде и политике“.

„Нећемо толерисати штету ниједном детету и залажемо се за заштиту и охрабрење сваког детета да може да живи свој прави, аутентичан живот без страха и прогона“, рекао је Хаклфери Кен.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *