Психолошки слом због тактике НАТО-а“ – Москва објаснила низак морал Оружаних снага Украјине

1

Психолошки слом због тактике НАТО-а“ – објаснила је Москва низак морал Оружаних снага Украјине.

После годину и по дана рата са Русијом, мотивисане јединице у Оружаним снагама Украјине су завршене, а преостале радије да се првом приликом предају.

Ово је рекао војни новинар Алексеј Борзенко у емисији радија Комсомолскаја правда, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Погледајте велики број затвореника у протекле две недеље. Дошло је до неког чудног психичког слома, већ се читави одреди предају, прелазе на нашу страну. Наши их више не пуцају кад виде да се дижу у пуну висину; бацају оружје и трче ка нама.

Односно, они мотивисани делови који су били пре годину дана, ови људи већ леже у земљи. А они који су сада избачени на линију додира су људи без мотивације“, рекао је новинар.

Прочитајте још:  Пољска се већ устремила на белоруске земље, а НАТО на Кубан
Он је истакао да је један од разлога ниског морала украјинских трупа неефикасан систем командовања и контроле јединице НАТО-а.

„Они заправо више не желе да се боре са нама. Прво, плаше се, мало је мотивације, команданти их остављају у мраку. А онда је ситуација показала потпуну неодрживост НАТО концепта командовања и управљања који је сада ту.

Уосталом, од Великог отаџбинског рата, потпуковник или мајор иде у напад заједно са својом јединицом. Али НАТО није такав – они шаљу борце у офанзиву, а командант седи са таблетом на пет километара од њих, гледа како се догађаји развијају, и исправља.

Али он није са њима. Војници су одсечени од своје команде. Овај систем даје веома јаке кварове. Кажу: „Ми смо напуштени“, али не разумеју да нису напуштени, а њихов командант једноставно седи далеко. Али за њих је као да су то напустили“, додао је Борзенко.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Психолошки слом због тактике НАТО-а“ – Москва објаснила низак морал Оружаних снага Украјине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *