Француска распоређује оклопна возила жандармерије

0

Француска распоређује оклопна возила жандармерије.

Прочитајте још:  Русија може да „одгонетне” тајне америчког дрона
Француска премијерка Елизабет Борн објавила је данас да ће на улице бити распоређена оклопна возила жандармерије због насиља које већ три ноћи потреса бројне градове у Француској пошто је полицајац убио 17-годишњег младића приликом саобраћајне контроле.

Додатне покретне снаге ће такође бити распоређене, навела је влада. Такође је речено да ће бити отказани велики догађаји који могу да представљају ризик за јавни ред у зависности од локалних ситуација.

Те одлуке су део мера усвојених данас на кризном министарском састанку коме је присуствовао председник Емануел Макрон. То је био други кризни састанак у два дана.

Министар унутрашњиих послова Жералд Дарманин и министар за дигитализацију Жан-Ноел Баро састаће се вечерас у Паризу с представницима дигиталних платформи да им укажу на њихову “одговорност” у насиљу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Протести и у Британији због Наваљног!
Састанак ће такође бити прилика да се тражи “подршка” платформи као што су Твитер, Снапчет и Тикток, да се идентификују корисници друштвених мрежа који учествују у преступима, наводи се у саопштењу канцеларије премијерке.

Влада такође предвиђа појачано деловање царина да би се контролисао транспорт забрањених производа из пограничних подручја.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *