Норвешка затвара амбасаду у Приштини

1

(фото:НСПМ)

Норвешка затвара амбасаду у Приштини.

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је Норвешка донела одлуку да затвори амбасаду у Приштини.

Он је то рекао за тв Пинк и додао да је за ту одлуку сазнао након разговора са  државним секретаром у норвешком Министарству спољних послова Ајвином Вадом Петерсоном и додао да је то погодило Приштину.

Говорећи о одлуци премијера привремених приштинских институција да две организације прогласи терортистичким Дачиће је рекао да Курти нема константу у терминима које користи, али да му је једина константа “опште настојање” да целу Србију и српски народ прогласи геноицидним народом, да смо ми ти који су извршили злочине и да морамо да платимо ратну одштету.

“Они су умислили да могу да раде шта хоће, а да их не занима мишљење оних који су их створили. Питање је да ли они то раде само или уз помоћ некога, а онда је питање кога. То је као када створите вирус у лабараторији па он почне да хара светом”, рекао је Дачић, пренео је Танјуг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је додао да је признањем Косова отворена је Пандорина кутија из које се не зна шта ће изаћи.

“Нама је то помогло код објашњавања тог феномена код земаља које су признале Косово. Ми нисмо имали дипломатију пре 2012. године, а када је Вучић донео одлуку и ја као министар да радимо на томе почели смо да објашњавамо људима да ће неко у њиховим земљама то исто да уради”, рекао је Дачић.

Прочитајте још:  НАТО албанским сепаратистима дао ветар у леђа!

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Норвешка затвара амбасаду у Приштини

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *