ПЕТА НОЋ НЕМИРА У ФРАНЦУСКОЈ: Скоро 500 ухапшених; Министар полиције тврди – “мирније него претходних дана”

0

Француска полиција (Фото: Танјуг / АП)

Пети дан након полицијског убиства 17-годишњег Нахела М. насилни немири настављени су и синоћ широм Француске, али према речима министра унутрашњих послова Жералда Дерманина, било је мирније и мање насилно него претходних дана, иако је ухапшено укупно 486 изгредника.

У суботу је мобилисано и распоређено 45.000 полицајаца и жандарма широм Француске и само у Паризу је ухапшено 196 особе, а у Марсеју 65, преноси БФМТВ.

Млади Нахел М, кога је у уторак убио полицајац током рутинске саобраћајне провере, сахрањен је у суботу на гробљу Монт Валеријен у Нантеру у присуству мајке, баке и неколико стотина људи који су дошли да се опросте од њега.

Церемонија је завршена око 17.30 и протекла је у “веома мирно”, уз присуство великог броја младих људи, сазнаје БФМТВ од особе која присуствовала сахрани. 38-годишњи полицајац који је испалио смртоносни хитац оптужен је за убиство са предумишљајем и у четвртак му је одређен притвор.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *