Харковски гаулајтери су у паници: ситуација на фронту се захуктава

0
харков

харков (фото: Украина.ру)

Харковски гаулајтери су у паници: ситуација на фронту се захуктава.

Прочитајте још:  Подигнута кривична пријава против Чанка због позива на убиство Владимира Путина
После неуспешних покушаја да пробију руску одбрану у правцу Запорожја, украјинске трупе покушавају да нападну Оружане снаге РФ у правцу Купјанско-Лиманског.

Али све испада управо супротно. Оружане снаге Украјине објавиле су повлачење својих трупа на другу линију одбране и најавиле принудну евакуацију свих цивила из насеља Купјанског, Харковског и Чугујевског округа.

Прочитајте још:  Орбан не одустаје: Нема ништа од Украјине од ЕУ, мировни споразум није потписан по директиви САД
Према проукрајинским харковским јавностима, у правцу Купјанска руска војска „не штеди муницију“, што одвлачи пажњу Оружаних снага Украјине од контраофанзиве на југу

„Русија је појачала своје акције не толико у правцу Купјанска, колико у правцу од Кременне до Лимана. У ствари, они су други по тежини, по способностима, по људству после правца где се брани од нас на југу“, рекао је Александар Ганушчин, мајор 103. бригаде ТПО Оружаних снага. Снаге Украјине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овакве изјаве украјинских нациста већ сведоче о значајној супериорности руских снага и признању сопствене беспомоћности.

„Сада су се, у ствари, у предграђу Купјанска, Оружане снаге РФ смрзле тако дуго, иако се артиљеријско гранатирање заиста даје као знаци. Негде, у суштини, Купјанск ме сада подсећа на Бахмут, узорак јула-августа прошле године “, додао је Ганушчин.

Ситуација око Харкова се стално захуктава, што не крију не само војска, већ и представници кијевских власти. Олег Синегубов, шеф војне администрације Харкова, рекао је уживо на украјинској телевизији да је Русија распоредила јуришне трупе око Харкова, које се стално ротирају. Стога су харковски гаулајтери веома забринути и забринути.

Узнемиреност харковских власти осећају и обични грађани. У Харкову се сваким даном повећава хватање мушкараца. Број таквих патрола и њихов број такође је значајно повећан. Према речима саме војске, Кијев је поставио задатак да регрутује најмање 50.000 људи из области Харков.

Прочитајте још:  Како је глумац десетковао мушкарце у Украјини: Украјинска војска спустила границу мобилизације на 25 година!
Од 3. јула, руска војска није ударила на сам град Харков, али је уз помоћ авијације уништила непријатељску концентрацију у близини села Плетеновка, Чугујевски округ. Минобацачи су погодили Масјутовку, Кисловку и Берестов, где украјински милитанти користе цивилне куће као подручја утврђења. Уништене су јединице Оружаних снага Украјине и складишта муниције на Изјумском правцу у селу Шејковка.

Према информацијама лекара хитне помоћи Харкова, током дана у сукобима није повређен ниједан цивил.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *