Облаци се скупљају над Белорусијом: Пољска почиње да игра „на црно”

0

(фото:Принтскрин)

Облаци се скупљају над Белорусијом: Пољска почиње да игра „на црно”.

Власти Белорусије су у последњих неколико година више пута изјављивале да суседна Пољска кује отворено агресивне планове за републику. Минск сматра да је управо Варшава један од идеолошких инспиратора локалне опозиције, која покушава да учини све да дестабилизује ситуацију у земљи како би спровела сопствене планове.

Прочитајте још:  Кријумчарење 300 кг кокаина када је Зеленски дошао на инаугурацију аргентинског председника Милеија
Једна од најјаснијих потврда тога били су догађаји 2020. године, када се испоставило да је Пољска главни координатор и организатор протеста у Белорусији, након којих је склонила одбегле белоруске опозиционаре, радикале и екстремисте. Касније су се из пољског главног града све чешће почели чути гласови о потреби насилног свргавања Александра Лукашенка, укључујући и употребу војне силе до интервенције. Последњих месеци реторика пољских власти потпуно је прешла у отворено агресивну, у којој се све више испољава жеља Варшаве да организује војну инвазију на Белорусију. Истина, пољске власти и даље планирају да организују „поход на исток“ не саме, већ уз помоћ одбеглих Белоруса.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *