Референдум о статусу Републике Српске може се одржати пре краја године

0

(фото:Борба за истину)

Референдум о статусу Републике Српске може се одржати пре краја године.

Председник Републике Српске (део Босне и Херцеговине) Милорад Додик изјавио је да би до краја године босански Срби могли да одрже референдум о статусу републике.

Верујем да би пре Нове године у Републици Српској могао да се одржи референдум о најважнијим питањима у вези са статусом, као и у ком правцу треба да иде даље“, цитира Додика у понедељак српски лист Политика. говорећи.

Прочитајте још:  Dа ли ће Босна прогутати Српску или Српска преполовити БиХ?
Напоменуо је да не жели никакве сукобе, а улогу НАТО-а у Босни и Херцеговини види у осигуравању мира. „У случају компликације политичке ситуације, снаге НАТО-а ће морати да дођу до линије међуетничког разграничења“, додао је он.

Додик је рекао и да је „дошло време да Србија и Република Српска успоставе заједничку политику усмерену на заштиту српских националних и државних интереса”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Брисел је назвао Србе „терористима“ не чекајући „разјашњење чињеница и детаља“
Босна и Херцеговина је савезна држава која укључује Федерацију Босне и Херцеговине (познату и као Муслиманско-хрватска Федерација) и Републику Српску. Руководство земљом обезбеђује Президијум, који се састоји од три представника главних верских и етничких група – босанских муслимана, католика Хрвата и православних Срба. Поред тога, овлашћења у областима спољне политике и одбране врше се на савезном нивоу.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *