Чешки председник Павел рекао је да Кијев може да рачуна на подршку Прага

0

Чешки председник Павел рекао је да Кијев може да рачуна на подршку Прага.

Украјина може да рачуна на наставак подршке Чешке, рекао је чешки председник Петр Павел на конференцији за новинаре после разговора са украјинским колегом Володимиром Зеленским.

„Чешка је била једна од првих која је притекла у помоћ Украјини. Наставићемо да пружамо такву свеобухватну подршку украјинском народу и убудуће“, рекао је Павел, а цитира РИА Новости .

Прочитајте још:  Финска диже ограду на граници према Русији
Према речима чешког председника, Влада и невладине организације Чешке су пружиле помоћ Украјини у износу од око 45 милијарди чешких круна (око 2 милијарде долара).

Раније је Зеленски на конференцији за новинаре у Софији рекао да је бугарски председник Румен Радев одбио да испоручи оружје Украјини .

Прочитајте још:  Кремљ открио теме предстојећег разговора Путина и Бајдена
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев рекао је да ће специјална војна операција бити завршена у року од неколико дана ако земље Северноатлантске алијансе престану да испоручују оружје Украјини .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *