Захарова: Клеветање СПЦ у служби слабљења православља у свету

0
захарова

www.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Захарова: Клеветање СПЦ у служби слабљења православља у свету.

Прочитајте још:  Украјинске избеглице у Израелу изложене сексуалном злостављању
Деструктивне снаге предвођене САД већ одавно раде на цепању православља у свету, а православни свет је данас њихов непријатељ број један, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Она је указала да САД раде на слабљењу улоге и положаја Руске православне цркве и других помесних православних цркава, поручивши да су изјаве британског посланика Алише Кернс у којим је оптужила Српску православну цркву /СПЦ/ за шверц оружја на Косову и Метохији груба лаж и неоснован покушај клеветања СПЦ.

Прочитајте још:  Долари за украјинску псеудоцркву
Осврћући се на дешавања у Украјини, Захарова је нагласила да то што је васељенски патријарх Вартоломеј признао украјинске расколнике који врше терор над канонском Украјинском православном црквом, изгледа не да мира и другим самопроглашеним црквама, међу којима су такозвани свештеници из Хрватске и Црне Горе.

“Расколничка црногорска православна црква је у суштини маргинална невладина организација коју не признаје ниједна канонска помесна православна црква и која нема значајнију подршку грађана. Њену улогу вештачки надувавају силе које настоје да наруше јединство православног света” – рекла је Захарова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према њеним речима, и у Хрватској се дешава слично.

“Поједине маргинализоване групе покушавају да оживе такозвану хрватску православну цркву која је производ профашистичке Независне Државе Хрватске. У њиховим плановима очигледно нема бриге за православне вернике у овим државама, које духовном храном традиционално опскрбљује СПЦ, већ за финансијско богаћење које подразумева пљачку имовине СПЦ” – изјавила је Захарова за “Раша тудеј Балкан”.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *