Логвинов је обезбеђивање међународне информационе безбедности назвао једним од приоритета ШОС

0

ШОС

Обезбеђивање међународне информационе безбедности један је од кључних приоритета ШОС. То је рекао заменик генералног секретара Шангајске организације за сарадњу Григориј Логвинов на ТВ каналу Белорусија 1 , преноси БелТА.

 

„Обезбеђивање међународне информационе безбедности један је од кључних приоритета на агенди ШОС-а. Он се појављује од 2006. године“, рекао је Григориј Логвинов.

 

Он је приметио да су међународни нарко-босови, илегални трговци оружјем, савремени трговци робљем овладали даркнетом. Уз помоћ интернета млади се регрутују у терористичке, сепаратистичке организације, екстремистичке формације. „Друштвене мреже се активно користе за подривање друштвено-политичке ситуације у непожељним земљама. Управо је информациона технологија одиграла важну улогу у организовању такозваних обојених револуција“, приметио је заменик генералног секретара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

У међувремену, приметио је, ови негативни процеси нису заобишли ни Секретаријат ШОС. „А наш Твитер налог је блокиран месец дана након отварања“, рекао је Григориј Логвинов.

 

Прочитајте још:  Штрајкови паралисали Француску
Заменик генералног секретара је напоменуо да је сада простор ШОС један од региона са високим нивоом изложености сајбер претњама и најнижим нивоом сајбер безбедности у свету. Према његовим речима, посебно забрињава улога дигиталних технологија као оруђа сајбер ратовања. „И ако су се раније земље концентрисале на развој различитих врста оружја, укључујући нуклеарно, да би ојачале своје позиције, сада се све више држава пребацује на унапређење информационих и комуникационих технологија као главног алата за интернет конфронтацију“, приметио је он. –

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *