Коме сметају српске заставе на Егзиту

0

Коме сметају српске заставе на Егзиту.

Догађај из Новог Сада где су организатори Егзит фестивала са бедема Петроварадинске тврђаве скинули заставу на којој је представљена мапа Косова и Метохије у бојама српске тробојке и са српским грбом, некако се стидљиво провукао кроз медије. Радост што долазе гости, ко пева и како свира, „сакрили” су овај срамни догађај. Али су зато друштвене мреже „гореле”, уз осуђујуће коментаре.

Прочитајте још:  Годишњица погрома над Србима на Косову и Метохији
Шта се заправо десило: како би показали што више сервилности за своје госте из земаља које признају независност Космета, организатори су одлучили да скидају српске симболе у Српској Атини, “да их не вређају” а на њихово место поставили су срце са знаком мира.

Баш док Куртијеви до зуба наоружани специјалци свакодневно хапсе и малтретирају наше сународнике у јужној српској покрајини, Егзит је одлучио да промовише „мир”. То је много више од сервилности јер је прекршен устав и члан закона о националним симболима.

Група младих патриота су заставу са мапом Космета поставили пре неколико дана као вид подршке нашем народу у јужној српској покрајини у овим тешким тренуцима. То је одмах засметало аутошовинистима окупљеним у неким организацијама и партијама. Много је урађено на сузбијању антишовинизма у нашој земљи, али појавни облици ове болести и даље могу да се виде. Пример за то је овај случај.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Србија планира да призна Косово и придружи се санкцијама Русији- руски медији
Појединци су већ пар пута покушавали да уклоне заставу, у чему су их младе патриоте спречиле.

И то није усамљен инцидент. Само дан после скандала у Новом Саду, када су организатори Егзит фестивала са бедема Петроварадинске тврђаве скинули заставу на којој је представљена мапа Косова и Метохије, на истој манифестацији догодио се нови..

Овог пута је на једном од наступа младић подигао заставу на којој је била мапа Космета у бојама српске заставе и натпис „Нема предаје”. Опколили су га и тражили да је склони. Било је повуци-потегни али тај српски патриота није одустао.

Да ли већина грађана Новог Сада не гледа благонаклоно на скидање српских симбола, сигуран сам да не гледа. И да им није драго. И васцелој Србији није право. И то пролази “испод радара”.. И ником ништа. Ако потписника ових редова било ко оптужи за претерани патриотизам или сличне емоције, знаће одакле долазе ти напади, показаће они право лице.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *