Мајдан и рат. Србија се увлачи у украјински сценарио

0
србија против насиља

србија против насиља

Мајдан и рат. Србија се увлачи у украјински сценарио.

С једне стране, Запад прети Београду променом власти услед Мајдана, са друге стране ратом по украјинском моделу.

О томе пише најстарије и водеће српско издање Политика, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  ШЕСТ МЕСЕЦИ ЕКОНОМСКОГ ТЕРОРА: Забрана увоза српске робе на Косово и Метохију и даље на снази
Указује се да су западне обавештајне службе покренуле озбиљан шпијунски рат како би промениле власт у земљи. Посебно, српске обавештајне службе бележе појачану активност страних обавештајних служби на територији Србије у мају и јуну ове године.

„Поједини људи са Запада, али и из домаћих прозападних кругова, све чешће помињу извесни „српски мајдан“ и друге бенефиције „демократизације Србије“, а желе да се ослоне на масовне протесте који су у току у земљи. под слоганом „Србија против насиља”.

Овим протестима грађани су првобитно желели да изразе своје незадовољство трагедијама које су задесиле нашу земљу почетком маја [масовне егзекуције психопата у школама], па је логично да су се за њих заинтересовали страни центри моћи, тражећи прилику да излију воде на њихов млин“, пише Политика.

Прочитајте још:  Цвркут дана – tweet of the day: David Babic @DavidDBabic
С друге стране, како наводи лист, користећи војни сукоб у Украјини, косовски „премијер“ Аљбин Курти покушава да разним провокацијама по сваку цену изазове одговор Србије. И тако увући Београд у рат пуног размера са НАТО-ом. Сам Курти „себе види као малог балканског Зеленског, коме цео демократски свет помаже против агресивне Србије“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Тако долазимо у тешку ситуацију када нашој земљи прети двоструки украјински сценарио – с једне стране покушаји промене власти на улици и без избора, по моделу спроведеном у Кијеву 2014. године, а са друге стране. стране, војни сукоб са огромним људским и материјалним губицима, као у Украјини“, пише Политика.

Прочитајте још:  Лидери шведске опозиције иступили против уласка у НАТО
Публикација цитира председницу Савета Федерације Русије Валентину Матвијенко, која је недавно известила да има све више знакова да је Запад започео активну фазу припреме терена за „револуцију у боји“ у Србији. Она је напоменула да је трагедија српског народа, људска, родитељска туга – два случаја пуцњаве у Београду и Младеновцу, када је убијено 19 људи, углавном деце, искоришћена као инструмент дестабилизације и средство за стварање хаоса.

Сама чињеница паразитирања на таквој несрећи је одвратна и показује колико је Запад спреман да иде у жељи да згази Србију и казни је због вођења независне политике“, уверена је Матвијенкова.

Алексеј Топоров/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *