Ми не идемо никуд и не радимо ништа

0
српска опозиција

српска опозиција

Ми не идемо никуд и не радимо ништа.

Прозападне опозиционе странке које организују протесте никако не желе да се опробају на изборима након што су већ десет пута окупили своје присталице на улицама.

Прочитајте још:  Народна странка уме по неки пут да саопшти истину
Несвакидашњи захтев дела опозиције да се не расписују избори политички је феномен какав се ретко може видети у свету, али у Србији је изгледа и то могуће. Само у Србији постоји опозиција којој није циљ долазак на власт или бар не долазак на власт на изборима.

Током јучерашње протестне шетње имали смо прилику да ово чујемо од председника Демократске странке Зорана Лутовца у изјави за телевизију Н1 која је медијски промотер протеста и дела опозиције који их организује.

На питање репортерке Н1 да ли мисли да су избори прави начин да се протести капитализују како сматрају бројни аналитичари, Лутовац каже да то није добра процена.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Лето је, мање је људи на улицама, то треба радити кад сте најјачи, а не кад слабите. Најјачи сте крајем августа или почетком септембра кад се људи врате са одмора – рекао је Лутовац.

Прочитајте још:  Заборављене афере: Да ли би ЕКСПО 2027. прошао као "Лука Београд" по влашћу Драгана Ђиласа?
По свему судећи, окупљених је заиста све мање, а делује да су присталице прозападне опозиције морале да напусте Србију због ,,диктатуре” и лошег живота те да своју тугу блаже на плажама приморских земаља.

Ипак, Лутовац не сумња да ће се присталице вратити. Само да се заврше летовања.

Међутим, ни тада, избори неће бити тема за овај део опозиције већ формирање прелазне владе без избора, легитимитета и мимо воље народа како је то већ виђено током двехиљадитих.

– Избори за нас нису тема. Ако распишу изборе, имаће грађане на улицама – поручио је Лутовац.

Прочитајте још:  МУП ИЗДАО ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ ГРАЂАНИМА: Ако добијете овакав мејл, ОДМАХ ПРИЈАВИТЕ!
Не може се рећи ни да Лутовац није у праву јер би сваки излазак на изборе подразумевао и увек неугодни цензус од три одсто.

На другој страни, за техничку владу није вам неопходно ништа. Евентуално консултација у некој од страних амбасада. После тога и лидери опозиционих странака би могли на неку од егзотичних дестинација. Наравно, о нашем трошку. Ред је да и они одморе. Ипак су се нарадили.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *