Србија: Наумов неће бити изручен Украјини

0
наумов

Андреј Наумов(фото:Телеграм)

Србија: Наумов неће бити изручен Украјини.

У Србији, Виши суд града Ниша одбио је захтев за изручење бившег начелника Главне управе унутрашње безбедности Службе безбедности Украјине Андрија Наумова, који је у Украјини осумњичен за издају, превару и злоупотребу, преноси Украјинска правда.

Прочитајте још:  Запад води рат против целог православног света, а не само против Русије
Специјално веће Градског суда у Нишу је 12. јула одлучило да одбије захтев Украјине за екстрадицију бившег службеника СБУ и упутило случај на даље разматрање Апелационом суду као највишем суду. 

Нема рока за нову одлуку.

Према захтеву за изручење Андреја Наумова, којим располажу Шеме, Канцеларија генералног тужиоца Украјине се обратила Министарству правде Србије у септембру 2022. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Иран и Србија треба да унапреде односе
Тужиоци су у захтеву навели да су у Украјини Наумову проглашене две сумње: „за присвајање, проневеру или поседовање имовине злоупотребом службеног положаја и за злоупотребу положаја или службеног положаја” и за превару и наношење штете држави у износ већи од 3,2 милиона гривни .

Тужиоци су напоменули да Наумову гарантују притвор у Украјини и повратак у Србију на издржавање казне по пресуди српског суда (који води поступак за његово наводно прање новца) и да кривично гоњење против бившег званичника СБУ није политички мотивисан.

Сам Наумов је током судских рочишта у Србији изјавио да страхује за свој живот ако се врати у Украјину.
Васељенска
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=DxzaanBkN8g

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *