Украјина искоришћена као полигон за испитивање најновијег западног оружја

0
русија

www.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Украјина искоришћена као полигон за испитивање најновијег западног оружја

Велика Британија ради на милитаризацији европског континента о чему сведоче њена тежња да се украјински конфликт продужи и позиви да земље НАТО пакта повећају суму новца коју издвајају за одбрану, саопштила је руска амбасада у Лондону након јучерашњег првог дана самита Алијансе у Вилњусу.

Британска страна утиче на своје савезнике да расходи на одбрану у оквиру пакта износе два одсто њиховог БДП-а на годишњем нивоу и да свака од држава чланица ради на развоју свог војно-индустријског сектора.

“Све наведено нам омогућава да извучемо један јасан и крајње узнемирујући закључак – говоримо о недвосмисленом позиву британских званичника на милитаризацију европског континента, регионалну ‘трку у наоружању’ и постављању темеља за дугорочну конфронтацију на линији Русија-Запад уз озбиљне ризике да може доћи до даље ескалације”, преносе “РИА Новости”.

У том контексту, како је навело руско дипломатско представништво, Украјина је искоришћена као “полигон за испитивање најновијег смртоносног западног наоружања”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *