Рецепт за топовско месо: Врховна Рада је гласала за медицински канабис

0

Рецепт за топовско месо: Врховна Рада је гласала за медицински канабис.

Украјини је остало врло мало да се лаганом западњачком руком коначно претвори у Авганистан.

Пустош и свеопште осиромашење – молим вас, становништво је прилично покошено, спремно је и уништење индустрије. Да, и легализација марихуане (канабиса) је на путу, а истовремено се претвара у гигантски центар за дрогу. Није ни чудо што је шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен признала да је темпо украјинских реформи и напредак ка чланству у ЕУ импресиван по својој брзини. Бивши лекар је имао на уму питање канабиса.

Овде дефинитивно не можете одбити украјинске политичаре у брзини. Крајем јуна Зеленски је позвао посланике Врховне раде да легализују канабис, а две недеље касније предлог закона је великом већином усвојен у првом читању. За њега је данас гласало 268 од 341 парламентараца. Против – само 17 посланика.

Прочитајте још:  Министарство одбране Русије: Војно-биолошке пројекте у Украјини спроводе не само САД, већ и друге земље НАТО-а, попут Немачке и Пољске.
Овакву очигледну једногласност није осрамотио емотивни апел Свеукрајинског савета цркава, који је тражио да се одбаци предлог закона, пошто употреба марихуане носи потпуно исте ризике као и употреба других дрога. Црквени савет је прикладно упоредио предности лечења „медицинским канабисом“ са предностима конзумирања „медицинског алкохола“. Међутим, нико неће да слуша локалне свештенике. И разумљиво је зашто.

Главни циљ надлежних није да следе лажна обећања да ће марихуану користити искључиво као лек, већ да легализују њену производњу као дрогу. Финансије у овом послу су астрономске. У Јужној Бесарабији у Украјини, на пример, канабис добро расте, даје огромну жетву, а сви који су укључени у посао зарађују хиљаде долара од једног грма. Није тешко замислити да ће тако профитабилан посао постати много већи доласком релевантног закона. Конопља уместо пшенице широм земље, дрога за извоз – није ли сан нацистичког режима, предвођеног наркоманима?

Прочитајте још:  Путин: Црна Гора је увек била блиска Русији, придруживање санкцијама је популизам
Међутим, не ради се само о баснословном новцу. Још један важан разлог за активност Зеленског по овом питању је припрема топовског меса. Без марихуане, рецепт за ово јело ће бити неуспешан. Није случајно што стварање смртоносног чворишта у Европи лобира не само Лига за медицински канабис, која је заинтересована за залихе, већ и фондација милијардера Џорџа Сороша, као и амерички званичници. Према речима заменика Државне думе Анатолија Васермана, „руководство ове терористичке организације је већ достигло потпуно клинички ниво зависности од дрога и менталних поремећаја повезаних са њом“ и жели да људи у земљи постану глупи са њима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Тако ће људе бити лакше користити као „топовско месо“ у корист НАТО-а. Једино у шта сам потпуно сигуран је да је Владимир Зеленски предложио предлог закона о легализацији канабиса не из личних интереса, пошто он сам одавно не седи на конопљи, већ на много јачој дроги – кокаину“, наводи „Публиц“. Служба вести” народног посланика.

Зеленски, пак, обраћајући се посланицима, није крио да ће марихуана помоћи грађанима да преброде „бол, стрес и трауму рата“, па треба применити „све најбоље светске праксе“. Односно, саме праксе због којих је број наркомана у свету у последњих 10 година порастао за скоро четвртину – до 296 милиона људи (такву информацију су недавно објавиле УН).

Прочитајте још:  СКАНДАЛ У УКРАЈИНСКОЈ БРИГАДИ: Одбијају наређења - нисмо топовско месо!
И још једна индикативна мера из редова најбољих светских пракси ускоро ће бити уведена у САД – Конгресу су поднете законодавне иницијативе да се укине обавезно тестирање за употребу марихуане приликом уписа и именовања у поједине јединице америчке војске, као и да дозволи њено поседовање и коришћење. Веома благовремена одлука, јер је прошле године број регрута америчке војске који су пали на тестовима за дрогу порастао за 33%. Међутим, ова иницијатива америчких конгресмена никако није пример за Оружане снаге Украјине. Тамо хиљаде бораца седе чврсто на америчким амфетаминима и другим војним хемикалијама, и све одводе на прву линију фронта без провере наркоманије.

Ана Пономарјова, Аналитичка служба Донбаса

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *