Роберт Кенеди Млађи: Чланство Украјине у НАТО води ка вечном сукобу

1
роберт кенеди

роберт кенеди

Обећања НАТО земаља да ће примити Украјину у Северноатлантску алијансу значи да ће се конфликт одужити на неко неодређено време, изјавио је кандидат на место председника САД Роберт Кенеди Млађи.

„С обзиром на то да је чланство Украјине у НАТО-у потпуно неприхватљиво за Русију, то онда у суштини значи да је рат бесконачан“, написао је он на друштвеним мрежама.

Након самита НАТО-а у Вилњусу 11. јула, генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг је изјавио да су земље-чланице блока направиле три корака у сусрет Украјини. Донета је одлука да се од Украјине не захтева спровођење Акционог плана за чланство у НАТО-у, одобрен је вишегодишњи програм војне помоћи Кијеву, као и оснивање Савета Украјина-НАТО. Столтенберг је истакао да ће позив Украјини да постане чланица НАТО-а бити упућен након сагласности савезника и када сви услови буду испуњени.

Председник Украјине Владимир Зеленски је на прес конференцији изразио незадовољство том одлуком и рекао да закључци самита нису иделни за Кијев јер није позван у НАТО.

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Роберт Кенеди Млађи: Чланство Украјине у НАТО води ка вечном сукобу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *