Туча у скупштини у Приштини, Куртија полили водом(ВИДЕО)

0

Током данашњег обраћања  Аљбина Куртија у  скупштини дошло је до туче међу посланицима, која је избила након што је један од посланика полио Куртија и његовог заменика бесника Бисљимија водом.

Посланици опозиције поставили су током седнице транспарент на коме је писало “Здраво” на говорницу и додали Куртијеву слику уз транспарент, а непосредно пре инцидента Бисљими је устао, уклонио Куртијеву фотографију и поцепао је.

Како преносе приштински медији, опозициони посланици су све време вређали Куртија, док је причао о ситуацији на северу КиМ, називајући га “олошем”, а у једном тренутку је посланик Демократске партије Косова Мергим Љуштаку пришао Куртију и прво њега, па потом Бисљимија водом, а Бисљими му узвратио тако што га је ударио флашом воде у главу.

Тада је дошло до физичког сукоба између министара у приштинској влади и посланика опозиције. На видео снимку, види се гужва и туча,као и посланици опозиције који притрчавају и учествују у тучи. На снимку се види и како посланик Самоопредељења Хаљиљ Тачи како удара своју

колегиницу из Демократске партије Косова Бљерту Дељију, преноси Љајми.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како се наводи, у тучи су учествовали само посланици ДПК, али и неки министри из владајуће коалиције. За то време, наводи се председник скупштине Гљаук Коњуфца стајао је далеко по страни и позивао на смиреност. Куртијево обезбеђење је одмах реаговало и извукло га из гужве, а потом и из сале, а види се да га је чувало најмање 10 чланова обезбеђења, који су отворили гумени штит против метка, који се користи у случају опасности од пуцњаве.

Након туче ДПК је окривила потпредседника привремене владе Бесника Бисљимија да је започео тучу, навевши да их је испровоцирало то што је уклонио Куртијеву фотографију са транспарента и ударио посланика Мергима Љуштакуа. Ово није први пут да је дошло до инцидента у скупштини у Приштини, будући да су посланици Куртијевог Самоопредељења, док су били у опозицији, за време док је премијер привремених институција био Иса Мустафа, неколико пута бацали сузавац и јаја, јер су се противили предлозима закона који су на дневном реду.

Прочитајте још:  Раскринкана подметачина Приштине: Бисљимијев меморандум о "српском свету" чист фалсификат

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *