Пентагон: Касетне бомбе стигле у Украјину

0

Директор за операције здруженог штаба Пентагона генерал Даглас Симс изјавио је да су америчке касетне бомбе већ стигле у Кијев, али и да је ову муницију, осим Вашингтона, Украјини већ предао низ других земаља.

 

“Знамо да су се тамо налазиле касетне бомбе које су претходно дале неке треће стране”, прокоментарисали су из Пентагона.

 

Русија је раније саопштила да се касетна муниција већ користила на фронту у Донбасу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

“Форин полиси” је још крајем прошле године писао да су Украјини, наводно, касетне бомбе већ предали Турци.

 

Према информацији тог портала која је добијена од америчких и европских званичника, ове касетне бомбе су наводно биле произведене још за време хладног рата и биле су намењене “уништавању руских тенкова и војника”.

 

Подсећамо, Сједињене Америчке Државе одлучиле су недавно да пошаљу касетну муницију у Украјину, саопштила је администрација америчког председника Џозефа Бајдена.

 

Како се наводи, САД ће повећати производњу артиљеријских граната за потребе Кијева са циљем “да не остављају Украјину ненаоружану”.

 

О слању касетне муниције Кијеву, САД се консултовала са савезницима и они су ту одлуку одобрили, речено је у Белој кући.

 

Бајден: Тешка одлука

Амерички председник Џо Бајден рекао је да је одлука да се Украјини први пут обезбеди касетна муниција била “тешка”, али да је такву одлуку донео јер је Кијеву потребна муниција у контраофанзиви против Русије.

 

“Била је то веома тешка одлука са моје стране. Разговарао сам о томе са нашим савезницима, разговарао сам о томе са нашим пријатељима на Капитол хилу”, рекао је Бајден за Си-Ен-Ен и додао да “Украјинцима понестаје муниције”.

Прочитајте још:  Захарова: Русија ће захтевати извештаје о националним истрагама терористичких напада на Северни ток

 

РТ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *