Граорац: Не дозвољавамо да се Српска назова геноцидном, јер она то није

0

Граорац: Не дозвољавамо да се Српска назова геноцидном, јер она то није.

Породице погинулих и несталих бораца не дозвољавају да се Република Српска назива геноцидном творевином, јер она то није и зато што је за Српску живот дало више од 23.000 најбољих српских синова, док се још трага за више од 1.600 несталих, рекла је председник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Исидора Граорац.

Прочитајте још:  Република Српска прешла на плаћање у рубљама
Граорац сматра врло безобразним и непримјереним став новинара Динка Грухоњића, поручујући да су породице погинулих и несталих поносне на Српску, да неће дозволити да је било ко напада, те да ће употријебити све да је сачувају и предају својим потомцима, преноси СРНА.

– Српски народ је у прошлом вијеку доживио геноцид и то у оном граду из које потиче тај новинар. Бањалука је у Другом свјетском рату остала без великог броја својих грађана – Срба, који су убијени почетком фебруара 1942. године без испаљеног метка, тупим предметима њих више од 2.300, у једном дану 551 дијете – истакла је Граорац.

Прочитајте још:  KОЛУВИЈА НА СУЂЕЊУ ПРИЗНАО: Начелник полиције Митић ме терао да лажно оптужим Звонка Веселиновића и Андреја Вучића
Она је навела да је то геноцид над српским народом јер је била намера да нестану мушкарци, жене и деца, да им се затре траг, истичући да је у свакој прилици о томе требало да прича новинар Грухоњић, како су усташе на најмонструозније начине убијале његове суграђане, наше претке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Народ који је доживио геноцид не може бити етикетиран другачије до страдалнички, а да не говоримо о другим мјестима злочина равног геноциду гдје су на стотине Срба побијени – рекла је Граорац.

Када је ријеч о Сребреници, Граорац је навела да су Срби тамо системски побијени у Другом свјетском рату, а посебно у посљедњем рату у БиХ.

– На подручју Подриња побијено је више од 3.260 српских жена, дјеце, мушкараца. Ово је геноцид, Грухоњићу. Слике које су долазиле из Сребренице 11. јула биле су више него забрињавајуће, слике које говоре хиљаду ријечи. Слике које као да су копиране из ратних година, препуне ратних обележја, застава, оружја – истакла је Граорац.

Она је упитала да ли су то поруке мира, помирења и суживота.

– Република Српска је гарант опстанка српског народа и мира на овим просторима и бранићемо је свим могућим средствима – поручила је Граорац.

Београдски медији су пренели да су новинар Динко Грухоњић и водитељка Н1 уживо у програму током протеста опозиције у Србији послали срамне поруке да је “Сребреница геноцид, а да је Република Српска геноцидна творевина”.

Водитељка Н1 је рекла да је “РТС искористио фразу “сребреничка дешавања” за геноцид у Сребреници”, на шта је Грухоњић рекао да су “људи који живе у тој Републици Српској свесни да је то све неодрживо, ем што је монструзно јер је настала на начин на који је настала, па се у енергетском смислу не може добро завршити”.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *